Naprednjaci napustili sednicu Skupštine u Novom Sadu

Nisu imali vremena

Naprednjaci napustili sednicu Skupštine u Novom Sadu

Srbija -
Tek u toku prepodneva dobili smo poprilično obiman materijal u 24 tačke, koji zahteva dosta vremena za analizu i da se odbornici adekvatno upoznaju sa onim što će biti na dnevnom redu, pa takav način rada nećemo da prihvatimo, rekao šef poslaničkog kluba naprednjaka Miloš Vučević

NOVI SAD - Odbornici Srpske napredne stranke napustili su vanrednu sednicu Skupštine grada Novog Sada koja je održana danas u 13 časova, zbog toga što u 18 od ukupno 24 tačke dnevnog reda nije opravdan razlog hitnosti i zato što nisu imali dovoljno vremena da se pripreme, rekao je šef poslaničkog kluba naprednjaka Miloš Vučević.

"Odbornicima nije blagovremeno uručen materijal. Mi smo tek danas u toku prepodneva dobili poprilično obiman materijal u 24 tačke, koji zahteva dosta vremena za analizu i da se odbornici adekvatno upoznaju sa onim što će biti na dnevnom redu. Mi takav način rada nećemo da prihvatimo, nećemo da učestvujemo na ovakvim sednicama Skupštine grada Novog Sada i nećemo da im dajemo legitimitet", rekao je Vučević za Radio 021.

Predsednica Skupštine grada, Aleksandra Jerkov, ocenila je potez naprednjaka kao postupak koji više priliči predizbornoj kampanji i rekla da to nije pravi način da se vodi politička borba i zastupaju interesi glasača.

Prema dnevnom redu, odbornici treba da daju saglasnost na nekoliko desetina imenovanja i smenjivanja. Kadrovska komisija je predložila imenovanje novih ljudi u skoro svim upravnim i nadzornim odborima u javnim i javno-komunalnim preduzećima, javnim ustanovama, kao i školskim odborima.

Takođe, Skupština će raspravljati o preko 20 odluka o prodaji građevinskog zemljišta. Ovde je najvažnija tačka davanje saglasnosti za prodaju zemljišta na uglu Bulevara vojvode Stepe i Bulevara Evrope međunarodnoj trgovinskoj kompaniji Lidl za gradnju supermarketa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track