CITY GAMES: Igre bez granica prvi put u Vranju
Foto: Jan Mastrovic

na bazenu Jumka

CITY GAMES: Igre bez granica prvi put u Vranju

Srbija -

City Games - igre bez granica biće prvi put održane u Vranju, a program će biti organizovan na bazenu „Jumka“. City Games karavan u Vranje dolazi 18. Jula. Ovaj međunarodni sportsko-zabavni projekat organizovan je kao serija takmičenja između ekipa, predstavnika evropskih gradova.

„Ono što je najbitnije je da takmičari ne moraju biti profesionalni sportisti. Bitno je imati timski duh i želju za dobrom zabavom koja je ovde zagarantovana.

foto: Jan Mastrovic

Tim se sastoji od 6 članova od kojih dvoje moraju biti ženskog pola, zato ne gubite vreme, okupite ekipu i prijavite se što pre za ovo nesvakidašnje takmičenje na kome je učešće potpuno besplatno“, pozivaju organizatori. Nadmetaće se 150 timova iz različitih zemalja. Grad pobednik iz Srbije imaće priliku da učestvuje na velikom međunarodnom finalu sa još 16 zemalja 2020. godine u Luksemburgu.

Igre su osmišljene i pokrenute 2010. godine pod imenom „Jadranske igre“. Ubrzo, nakon nekoliko sezona igre su počele da se šire van Jadrana. Postaju sve popularnije na evropskoj sceni pa menjaju ime u City Games.

foto: Jan Mastrovic

Osim Srbije, na igrama je učestvovalo još 11 zemalja: Mađarska, Italija, Luksemburg, Češka, Velika Britanija, Poljska, Nemačka, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Slovenija.City Games je osmišljen kako bi podsticao saradnju između država kroz razmenu turističkih, kulturnih i ekonomskih aktivnosti na nivou gradova. Misao igara je da gledaoce i takmičare zabave i edukuju kroz upoznavanje kulturne baštine i tradicije raznih evropskih gradova. Pozvani su svi sportisti, rekreativci i ljubitelji sporta da se prijave, dobro zabave i donesu veliku pobedu svom gradu a potom i svojoj zemlji. Prijave se obavljaju preko službe ne web straniciwww.city-games.com , a Vranje je jedan od 10 gradova u Srbiji u kojima će biti održane City Games - igre bez granica.

(Kurir.rs/T.S. Foto: T.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja