Ostali bez vakcine u jeku epidemije boginja
Foto: Shutterstock

KRITIČNO Nestašica MMR u niškom Domu zdravlja

Ostali bez vakcine u jeku epidemije boginja

Društvo -

U jeku epidemije malih boginja nema MMR vakcine u Domu zdravlja Niš, iako je u tom gradu od morbila obolelo 1.230 ljudi!

Prema tvrdnjama roditelja, imunizacija je obustavljena još početkom juna, nove doze vakcine stigle su 10. juna, ali su brzo potrošene. Roditelji male dece koja bi u ovom periodu trebalo da budu vakcinisana ogorčeni su što je Dom zdravlja dozvolio da u ovoj situaciji ostane bez MMR vakcine. Oni strahuju da su im mališani nepotrebno izloženi opasnosti od dobijanja malih boginja.

foto: Profimedia

Naša redakcija nije uspela da dobije komentar u tom Domu zdravlja, sekretarica nas je uputila na portparola, ali se na broj telefona te kancelarije niko nije javljao. Institut za javno zdravlje Srbije "Milan Jovanović Batut" navodi da se imunizacija MMR vakcinom u Nišavskom okrugu odvija kontinuirano i da nije bila ugrožena ni u jednom trenutku. - Distribucija MMR vakcine je u toku i prema informaciji dobijenoj od distributera, količina predviđena za teritoriju Nišavskog okruga biće distribuirana Institutu za javno zdravlje Niš u toku današnjeg dana - navode iz Batuta. Epidemija malih boginja još nije prošla, a u Srbiji ima 5.598 obolelih, dok je zbog komplikacija od morbila umrlo 15 osoba.

Kurir.rs/M. Branković/ Foto: Shutterstock, Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track