NAGRAĐENI VRANJSKI ĐACI GENERACIJE: Dobili tablete, knjige i put u Grčku
Foto: Marina Lopičić

lep gest

NAGRAĐENI VRANJSKI ĐACI GENERACIJE: Dobili tablete, knjige i put u Grčku

Srbija -

Učenike koji su u osnovnim i srednjim školama u Vranju proglašeni za đake generacije i ove godine nagradila je lokalna samouprava. Na prijemu u gradskoj kući “vranjskim odlikašima” obratio se gradonačelnik dr Slobodan Milenković.

"Znanje koje nosite je odraz vas samih, ali i sredine iz koje potičete. Grad Vranje je ponosan na vas jer ste vi naši istinski ambasadori. Želim da dalje napredujete i izrastete u čestite i poštene ljude“, poručio je gradonačelnik dr Milenković.

Najboljim učenicima obratila se i gradska većnica Zorica Jović poželevši im uspeh u daljem školovanju, čestitala Vidovdan i podsetila da će povodom ovog velikog praznika, večeras u Domu vojske od 20 sati nastupiti Srbski pravoslavni pojci. Cenimo trud i zalaganje koje ste sa svojim profesorima uložili, i postali najbolji, rekla je gradska većnica Zorica Jović.

U osnovnim školama đaci generacija su Aleksa Tomić, Gavrilo Milosavljević, Zorana Stojević, Danica Milosavljević, Bogdan Micić, Efstatios Trajković, David Stevanović, Kristina Stojanović, Anđela Đorđević, Sanja Stanojković, Aleksandar Veličković, Natalija Dimitrov, Katarina Tasić, Dejan Janjić i Vladislav Jović.

Njima je gradonačelnik uručio tablet računare i knjige ,,Srednjovekovna srpska trilogija“. Najbolji srednjoškolci su Jelena Filipović, Luka Stojilković, Zorana Živković, Marija Đelić, Aleksa Spasić, Anđela Dukadinović i Viktorija Selimović. Nagrađeni su i boravkom u jezičko-sportskom kampu ,,Skouras“ u Grčkoj, od 12. do 21. Jula.

(Kurir.rs/T.S./Foto ilustracija: Marina Lopičić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track