LEPA, HRABRA I SKROMNA: Pripadnica Interventne jedinice ugasila požar
Foto: Privatna Arhiva

kikinda

LEPA, HRABRA I SKROMNA: Pripadnica Interventne jedinice ugasila požar

Srbija -

KIKINDA- Danijela Stanišin (37) iz Kikinde, pripadnica Interventne jedinice PU Kikinda, ugasila je požar koji je pre nekoliko dana buknuo u jednom poznatom restoranu.

Lepa i hrabra policajka, majka dve preslatke devojčice, skromno kaže da ne smatra da je uradila nešto posebno hrabro:

"Isto bi postupio svaki drugi policajac- kratko je poručila pripadnica Interventne jedinice.

Priča nam da je na povratku iz noćne smene, ispred poznatog kikindskog lokala, primetila uspaničene radnice. Kuljao je gust dim, a vatra je već kroz dimnjak zahvatila gredu tavanice. Radnice je upozorila da se udalje i bez razmišljanja uletela u lokal ispunjen dimom.

foto: Privatna Arhiva

"Sa više protivpožarnih aparara ugasila sam vatru, a ubrzo je na lice mesta došla policijska patrola. Iza njih su stigli i vatrogasci", ispričala je Danijela koja je prethodni rad dan provela u Novom Sadu.

"Sa još desetak koleginica na Petrovaradinskoj tvrđavi boraviću do ponedeljka. Tokom trajanja Egzita identične zadatke, sa još dve koleginice, obavljam već 13 godina", kaže ona.

Plava uniforma i ovaj dimamičan ali stresan poziv oduvek su privlačili Danijelu. Njen otac je carinik, a u kuću su im često navraćali i policajci.

"Dvoumeći se između ova dva poziva, ipak sam izabrala da obučem policijsku uniformu. Mogu vam reći da nisam pogrešila. Jeste naporno, ali je fantastičan osećaj biti na usluzi drugima. O tome često pričam ćerkama- iskrena je Danijela.

Od prošle godine, ona je pripadnica Interventne jedinice. Na nagovor kolega prijavila se za obuku koju je uspešno savladala. Sada sa njima izvršava i najdelikatnije zadatke. U službi je od 2003. godine.

Stefan Felbab, vlasnik restorana, ne sme ni da pomisli šta je moglo da se desi da hrabra policajka nije ugasila požar:

"Iako nije bila na dužnosti, Danijela je bez razmišljanja reagovala. Starešine i kolege treba da budu ponosni što imaju takvu koleginicu. Svaka joj čast", kategoričan je Felbab.

Kurir.rs/S.U./Foto: Privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track