SVAKA ČAST, MOMCI: Dušan, Đorđe i Aleksandar iz Gračanice pomažu bolesnoj komšinici da stvori bolji dom
Foto: gracanicaonline.info

pomoć kad je najpotrebnije

SVAKA ČAST, MOMCI: Dušan, Đorđe i Aleksandar iz Gračanice pomažu bolesnoj komšinici da stvori bolji dom

Srbija -

Momci iz Gračanice, koji su se samoorganizovali kako bi Snežani Mladenović (67) iz Kosovske Kamenice pomogli da dobije vodu i malo joj olakšali uslove u kojima živi, već su počeli da uspunjavaju obećano.

Dušanu Daniloviću i Đorđu Popovoću pridružio se i Aleksandar Blagić iz Gračanice a oni su ovog vikenda kolčeve poboli u zemlju i tako obezbedili teren za ograđivanje malenog placa na kome je smešten kontejner od dvadesetak kvadrata, u kome živi ova žena, inače srčani bolesnik.

„Ovo je samo početak akcije“ – u jedan glas govore Dušan i Đorđe, „sledeće što će uslediti je ograđivanje žicom, potom organizujemo humanitarnu žurku za prikupljanje novca za kupovinu mini šporeta sa pećnicom i frižidera, da teta Sneža ne mora u limenoj garaži, po ovoj vrućini, da loži onaj zarđali šporet na drva“, pričaju momci koji su i pokretači čitave akcije.

Inače, u akciju pomoći Snežani Milenković iz Kosovske Kamenice, po obećanju potrpedsednika kosovske opštine Bojana Stamenokovića, uključiće se i ta lokalna samouprava kako bi se ovoj ženi koja se mnogo namučila u životu, obezbedili uslove dostojne za život svakog čoveka.

Iako sa povređenom rukom Đorđu, Dušanu i Aleksadru je u prilikom postavljanja kolčeva u pomoć pritekla i sama Snežana Milenković, radosna jer će konačno da ogradi svoje malo domaćinstvo.

Sledeća faza pomoći Snežani, kako kažu ovi momci obećavaju, uslediće uskoro kada će joj ograditi plac, pokositi travu i na kraju početi sa kopanjem bunara za vodu.

(Kurir.rs/Gracanicaonline.info/Ivan Miljković/Foto: Gracanicaonline)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track