Evo koje aplikacije za iPad svetski dizajneri najviše vole
Foto: Promo

4 najbolje dizajnerske aplikacije za iPad

Evo koje aplikacije za iPad svetski dizajneri najviše vole

Edukacija -

Svaki dizajner ima svoje afinitete prema određenim softverima ili uređajima koje koriste za crtanje. Neki će se opredeliti za miša, neki za tablu, dok će treći u potpunosti preći na korišćenje tableta kao sredstva za realizaciju svojih ideja i kreiranje vizuelnih rešenja. Veliki broj njih pronašao je rešenje u ajped (iPad) uređajima.

Poznato je da je proizvođač Epl (Apple) sjajno prilagodio svoje ekrane, kako male, tako i one veće za dizajnere i sve njihove potrebe, pa zato ne iznenađuje činjenica da će se mnogi uvek pre opredeliti za njihov tablet nego za neki drugi. Takođe, postoji izuzetno veliki broj softvera koje možete izabrati, pa smo zato odlučili da napravimo listu najboljih kako biste mogli da ih isprobate i odlučite šta vam najviše odgovara za potrebe koje imate.

Inspire Pro

Mnogi korisnici će reći da je ovo verovatno najbolji dizajnerski alat koji možete iskoristiti.

Reč je o veoma realističnoj aplikaciji koja vam pruža toliko stvarno iskustvo ilustrovanja, slikanja i crtanja da će vam se u momentima učiniti kao da zaista držite olovku ili četkicu, a ne digitalni alat za pisanje.

Na raspolaganju vam je više od 150 digitalnih četkica, među kojima su i one za ulje na platnu, crtanje sprejom, grafitnom olovkom, flomasterom. Ukoliko imate na raspolaganju Apple olovku koja ide uz ovaj uređaj, ona će reagovati i na vaš pritisak i na ugao pod kojim je držite, pa će i rezultati biti neverovatno realistični.

foto: Promo

Procreate

Ova aplikacija je stvorena za digitalne slikare i crtače koji žele da usavrše svoje tehnike i uvežbaju poteze. Između ostalog ona će vam uštedeti vreme i pomoći da se koncentrišete, jer je sam dizajn vrlo intuitivan. Pomaže vam da u samo nekoliko poteza odredite debljinu četkice, vrstu poteza, boju i sve ostale detalje koji su vam važni, izbegavajući menije koji „ispadaju” sa svih strana i remete vam koncept.

Isprobajte je, jer ćete biti oduševljeni svim funkcijama koje su dodate u odnosu na prethodnu verziju.

foto: Promo

Adobe Illustrator Draw

Svaki dizajner dobro poznaje prednosti programa za crtanje i skiciranje Adobe Illustrator. Ova aplikacija predstavlja prenosivi format koji vam može pomoći da svoje ideje zabeležite u pokretu, gde god da se nađete.

Kao što verovatno znate, reč je o zgodnoj vektorskoj formi crtanja. Posebna pogodnost ovog programa je i to što se vaši radovi automatski povezuju sa kreativnim oblakom (Creative Cloud), u kome su smešteni vaši radovi koje imate na računaru ili nekim drugim uređajima koje koristite. Tako možete da nastavite rad na njima u pokretu i da im pristupite gde god da se nalazite.

foto: Promo

ArtRage

Još jedna realistična aplikacija koja ima svoje verzije za Windows isto kao i za Mac.

U svim testovima je ocenjena maksimalnom ocenom, jer trudeći se da dosegne što viši nivo realističnosti dovela je do ogromnog izbora vrsta papira, platna, četkica, olovaka, boja i bojica. Pritom se svaka podloga ponaša isto kao što bi se ponašala i u realnosti. Takođe, moguće je da koristite alate za klasično digitalno slikanje, a pored toga vam je na raspolaganju i opcija nanošenja određene količine boje na platno, koju ćete potom razneti različitim alatima koje imate na raspolaganju.

Naučite dizajn

Da biste mogli uspešno da koristite bilo koju od ovih aplikacija, neophodno vam je osnovno predznanje o dizajnu i alatima koji su vam na raspolaganju. Za to vam neće biti dovoljni kratki kursevi od nekoliko meseci, već ćete morati da posvetite tome bar godinu dana učenja u kontinuitetu, pod pratnjom mentora dovoljno kvalifikovanih da vam prenesu svoje znanje.

Upišite obuku za dizajnera i počnite da vežbate i usavršavate svoje tehnike u bilo kojoj od ovih sjajnih aplikacija.

( Promo tekst - Foto: Promo )

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track