Najnovije vesti

RADNICI KOPALI KOD KRAGUJEVAČKE OPŠTINE KAD ONO GRANATA: Kalibar 100 mm, zaostala iz Drugog svetskog rata!
Foto: Dado Đilas/Ilustracija

Poslata na uništenje

RADNICI KOPALI KOD KRAGUJEVAČKE OPŠTINE KAD ONO GRANATA: Kalibar 100 mm, zaostala iz Drugog svetskog rata!

Srbija

KRAGUJEVAC - Dve artiljerijske granate, za koje se smatra da potiču iz Drugog svetskog rata pronađene su tokom radova u centru Kragujevca, kod bivše zgrade Naftne industrije Srbije, nedaleko od Skupštine grada i brojnih stambenih zgrada i sada su transportovane i čekaju na uništenje.

 

Načelnik Uprave za vanredne situacije u Kragujevcu Zoran Kočović je rekao da je jedna granata pronađena prošle srede, a druga juče. On je rekao da je Uprava dobila prijavu oko 9 i da je tim za uništavanje neeksplodiranih ubojitih sredstava izašao na teren nešto pre 10 i utvrdio da je reč o artiljerijskoj granati, kalibra 100 milimetara, za koju se pretpostavlja da potiče iz Drugog svetskog rata.

foto: Aleksandar Jovanović

"Tim je neeksplodirano ubojno sredstvo preuzeo u 10.20, specijalnim vozilom ga transportovao u magacin, gde će biti smešteno do planiranog uništavanja neeksplodiranih ubojnih sredstava. Ova granata je identična onoj koja je pronađena i pre nedelju dana na istoj lokaciji", rekao je Kočović.

 

Iz Uprave za vanredne situacije u Kragujevcu pozivaju građane da u slučaju pronalaska neeksplodiranog ubojnog sredstva ili sumnjivog predmeta odmah obaveste policiju ili operativni centar Sektora za vanredne situacije pozivom na broj telefona 034 19 85.

 

(Kurir.rs/Beta/Foto: Dado Đilas/Ilustracija)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...