RADNICA SMENILA DIREKTORKU U ŽITORAĐI: Pritiskala me i  šikanirala, a onda sam je prijavila...
Foto: Biljana Roganović

i to se desilo u srbiji

RADNICA SMENILA DIREKTORKU U ŽITORAĐI: Pritiskala me i šikanirala, a onda sam je prijavila...

Srbija -

Sunčica Jovanović, radnik vrtića u Žitorađi, ostaće upamćena kao neko ko je uspeo da smeni direktora. Naime, zbog niza nezakonitosti, kako kaže, šikaniranja i maltretiranja od strane direktorke V. K., ona se obratila Upravnom odboru ove ustanove.

Sve je rešeno tako što je direktorka podnela ostavku, a Upravni odbor je prihvatio. Danas je izvršena primopredaja, te je na mesto direktora vrtića u Žitorađi postavlјena Stojanka K.

"Od 2013. godine radim kao referent za Javne nabavke. Sa svim ranijim direktorima sam odlično sarađivala, ali sa V.K. nikako. Ona me je izbacivala iz kancelarije, šikanirala, vršila pritisak na mene, otkako je 2015. godine došla na tu funkciju. Na kraju nisam mogla da podnesem pritisak i o svemu sam obavestila Upravni odbor", kazala nam je Sunčica Jovanović.

Ona dodaje da je od nje traženo da krši zakon, te je uvek o svemu sačinjavala službene beleške.

"Najavila sam i da ću da štrajkujem glađu i tražila da mi obezbede prostoriju za to. Upravni odbor sam obavestila da je direktorka recimo u jednom slučaju sama prepravlјala tendersku dokumentaciju. U drugom slučaju javne nabavke je dala spisak firmi da pošalјu ponude, umesto da se objavi na portalu. O svim ovim propustima sačinjavala sam službene beleške", tvrdi ona.

Tako je krajem prošle nedelјe odlučila da štrajkuje glađu, ukoliko je ne saslušaju. U petak je obaveštena od strane Upravnog odbora da je direktorka podnela ostavku i da je odbor prihvatio. Onda je i Sunčica odustala od štrajka glađu, koji je regularno bila podnela kao obaveštenje sindikatu.

V.K. nije odgovarala na naše pozive i sms poruke kako bismo čuli i njenu starnu priče.

(Kurir.rs/B.R.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track