Modest Dulić novi gradonačelnik Subotice
Foto: KURIR

Modest Dulić novi gradonačelnik Subotice

Srbija -
Nova predsednica gradske skupštine je Marija Kern Šoja iz Saveza vojvođanskih Mađara, koja je izabrana na ovu funkciju pošto je Slavko Parać podneo ostavku

SUBOTICA - Izborom gradonačelnika, gradskog veća, predsednice skupštine i drugih skupštinskih funkcija, Subotica je danas dobila novu gradsku vlast koju će sa gradonačelničke funkcije voditi Modest Dulić iz Demokratske stranke.

Za zamenika gradonačelnika izabran je Blaško Stantić, a uz njega i gradonačelnika novo gradsko veće činiće i Nemanja Simović i Atila Čengeri iz DS, zatim Marta Dobo, Oto Buš i Šime Ostrogonac iz Saveza vojvođanskih Mađara, Dragi Vučinović iz Demokratske stranke Srbije, Miloš Nikolić iz Lige socijaldemokrata Vojvodine, Vjekoslav Ostrogonac iz Liberalno demokratske partije i Etela Jerinkić iz Socijalističke partije Srbije.

Nova predsednica gradske skupštine je Marija Kern Šoja iz Saveza vojvođanskih Mađara, koja je izabrana na ovu funkciju pošto je Slavko Parać podneo ostavku.

Novi gradonačelnik Subotice Modest Dulić je rekao da će nova gradska vlast nastaviti ono što je prethodna započela, a da će fokus nove administracije biti privlačenje stranih grinfild investicija.

"Bićemo aktivniji kada je reč o očuvanju postojećih radnih mesta, unapredićemo i infrastrukturu, a jedan od najbitnijih poslova će svakako biti vraćanje nekadašnjeg izgleda centru grada. Uspeh ove administracije biće svakako meren i po rezultatima koje ćemo ostvariti na završetku zgrade Narodnog pozorišta", rekao je Dulić.

On je na novinarsko pitanje zašto se DS na kraju opredelila za njega kao kandidata za gradonačelnika, a ne za neko od druga dva imena koja su bila u opticaju - Olivera Dulića ili Nemanju Komazeca rekao da je Oliver Dulić bio najozbiljniji kandidat, ali da se opredelio da deli sudbinu kolega iz Vlade Srbije i bude narodni poslanik.

"Nakon razgovora sa predsednikom stranke Borisom Tadićem, Oliver Dulić je odlučio da bude opozicioni narodni poslanik, dok će Nemanja Komazec svakako biti u timu koji će voditi grad u naredne četiri godine", rekao je Modest Dulić.

Bivši gradonačelnik Saša Vučinić zahvalio se na podršci koju je imao u prethodnom mandatu i rekao da je ponosan na postignute rezultate, a najviše na stavljanje Subotice na mapu najpoželjnih mesta za investiranje u Srbiji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track