VRANJSKI NAPREDNJACI RAZGOVARALI SA SUGRAĐANIMA: Otvoreno o infrastrukturi, egzistenciji, zapošljavanju, stranačkim privilegijama... (FOTO)
Foto: T.S.

stranačke aktivnosti

VRANJSKI NAPREDNJACI RAZGOVARALI SA SUGRAĐANIMA: Otvoreno o infrastrukturi, egzistenciji, zapošljavanju, stranačkim privilegijama... (FOTO)

Srbija -

Razgovor sa građanima mesnih zajednica ubuduće če biti praksa Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Vranju, najavili su čelnici naprednjaka u tom gradu. Prvi sastanak održan je sa građanima četiri mesne zajednice Odžinka, Ogledna stanica, Šaprance i Bunuševac. Veliki broj građana došao je u prostorije MZ Odžinka, a njihova pitanja upućena predstavnicima vlasti uglavnom su se odnosila na rešavanje infrastrukturnih problema u njihovim sredinama i na egzistenciju, odnosno zaposlenje mladih.

Sastanku su prisustvovali gradonačelnik dr Slobodan Milenković sa saradnicima, gradski većnici i direktori javnih preduzeća i ustanova, Zdravstvenog centra koji su visoki funkcioneri SNS. Među pitanjima bilo je i onih koja se odnose na privilegije koje imaju pojedini članovi stranke, inače funkcioneri SNS.

foto: T.S.

Draginju Spasić iz naselja Odžinka interesovalo je zbog čega je većnik Dejan Stanojević koji je, kako je naglasila promenio više stranaka, privilegovan. „Prilaz njegovoj kući je najsređeniji i otpad se, redovno iznosi“, rekla je Spasićeva, ukazujući i na njegovo neprimerno ponašanje prema komšijama, koji ga pitaju zašto samo kod njega sređuju, a kod ostalih ne.

Direktor JKP „Komrad“ demantovao je takve navode tvrdeći da u iznošenju otpada i čišćenju prilaza kućama nema selekcije. Ljiljana Đurić penzionerka, je molila da joj zaposle sina koji je pre više od deset godina završio Medicinski fakultet. Sada je na specijalizaciji iz sportske medicine koju mu majka penzionerka finansira sa penzijom od 20.000 dinara, što više ne može da podnese zbog čega i traži pomoć lokalne vlasti.

foto: T.S.

Jovica Ristić iz Bunuševca se interesovao da li postoji mogućnost da se asfaltira još 60 metara puta u „Mitrovskoj mahali“ u ovom selu kako ne bi i dalje gazili po blatu. Nadležni su mu obećali da će asfaltiranje biti završeno već naredne nedelje. Jedno od pitanja građana bilo je da li u naselju Ogledna stanica može da se uradi lift za osobe sa posebnim potrebama, kada će proraditi zelena pijaca u ovom naselju, zašto ratni vojni invalidi više nemaju popust na utrošenu struju i vodu.

Lokalno rukovodstvo je svako pitanje unelo u evidenciju kako bi sagledalo šta i kad može da se uradi. Gradonačelnik Vranja dr Milenković informisao je građane šta je lokalna samouprava uradila u protekle dve godine od kada su na vlasti. Goran Đorđević, generalni sekretar GrO Srpske napredne stranke u Vranju izrazio je zadovoljstvo što su se građani odazvali u velikom broju, istakavši da ova stranka u Vranju od danas uvodi novu praksu.

foto: T.S.

„Svakog meseca ćemo imati sastanke direktno sa građanima u njihovim mesnim zajednicama. Ti sastanci nisu osmišnjeni kao neka kampanja, ili priča šta smo uradili, šta ćemo uraditi, nego je to Open day za građane tih mesnih zajednica, koji postavljaju pitanja rukovodećim ljudima iz Srpske napredne stranke, koji su preuzeli odgovornost u Gradskoj upravi i javnim preduzećima i direktno su zaduženi i obavezni da rešavaju pitanja građana“, istakao je Đorđević.

Predstavnici četiri mesne zajednice došli su da kažu šta ih to muči i srećni smo što smo naišli na ovakav odziv građana, naglasio je Đorđević. „Mi ćemo da ubeležimo njihva pitanja, damo rokove kad će problemi biti rešeni. Zadovoljni smo što smo uveli taj vid komunikacije sa građanima i mislimo da će na taj način njihovi problemi biti brže rešeni. To je novina i pravi put u funkcionisanju lokalne smouprave i jedne političke stranke koja se zove SNS. Najjača politička organizacija koja se u istoriji politike pojavila na jugu Srbije“, zaključio je generalni sekretar vranjskih naprednjaka. Iako su došli u velikom broju građani su pokazali strpljenje u razgovoru sa predstavnicima lokalne vlasti iznoseći probleme koji ih muče očekujući da će isti biti rešeni.

(Kurir.rs/T.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track