SPREČENA SRAMOTA U NIŠU: Auto lakirer i sanitarni inženjer ipak neće biti članovi upravnih odbora biblioteke i muzeja
Foto: Fonet/Marko Mišić

povukli kandidaturu

SPREČENA SRAMOTA U NIŠU: Auto lakirer i sanitarni inženjer ipak neće biti članovi upravnih odbora biblioteke i muzeja

Srbija -

NIŠ - Skupština grada Niša nije danas raspravljala o izboru novog člana Upravnog odbora Narodne biblioteke "Stevan Sremac" i Upravnog odbora Narodnog muzeja pošto su oba kandidata za upravne odbore povukla kandidaturu.

Ilustracija
Ilustracijafoto: M.M.

Odluku o odstajanju od članstva u pomenutim upravnim odborima potvrdio je šef odborničke grupe Srpske napredne stranke Zoran Perišić, a prema nezvaničnim informacijama razlog za to je velika medijska pažnja koju je privukla činjenica da je za člana UO biblioteke predložen saobraćajni tehničar, auto-lakirer i firmopisac Dragan Mitrović, a za člana UO muzeja sanitarni inženjer Nemanja Nikolić.

Odbor za imenovanje kandidovao je juče Mirkovića i Nikolića za nove članove upravnih odbora, a na predlog Odborničke grupe Pokret socijalista - Ujedinjena seljačka stranka.

Šef Odborničke grupe PS-USS Dobrivoje Ljujić je kandidaturu Nikolića pravdao, dok je za Mitrovića rekao da mu nije poznat.

"Jedna vrsta kontrole nad upravljanjem ne mora da znači da oni treba da budu veći poznavaoci istorije ili veći poznavaoci arheologije kako bi mogli da kompetentno učestvuju u radu odbora. Tvrdim da je Nemanja Nikolić jedan vrlo ozbiljan mlad čovek", rekao je Ljujić na sednici Odbora za imenovanje.

foto: Profimedia

Članovi opozicije u Odboru za imenovanje glasali su protiv odluke da saobraćajni tehničar i strukovni sanitarni inženjer biraju u ustanove kulture uz isticanje da se "kultura u Nišu time dovodi na najniži nivo".

Odbornik "Niške inicijative" Srdjan Nonić danas je u znak protesta na sednicu Skupštine grada Niša danas došao u majici na kojoj je pisalo "jedna ista banda", on je zatim udaljen sa zasedanja i dozvoljeno mu je da se vrati u skupštinsku salu tek nakon što se presvukao.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track