GRADI SE LUKSUZNI OBJEKAT: Vrnjačka Banja dobija prvi hotel sa pet plus zvezdica!

Srbija -

Jedna od popularnijih turističkih destinacija u Srbiji uskoro dobija hotel sa pet plus zvezdica. Firma “Tonanti” poslednje dve godine ozbiljno radi na izgradnji hotela u Vrnjačkoj Banji i to će biti prvi hotel sa pet zvezdica u ovoj opštini. Prema rečima nadležnih, pored standarda koje je investitor postavio za sam objekat, potrebno je da i uređenje ovog dela Vrnjačke Banje prati potrebe budućeg rizorta.

Boban Đurović, predsednik opštine, krajem prošlog meseca izjavio je da se sagledavanje predloga rešenja urbanističkog projekta realizuje da bi se došlo do najboljeg rešenja, kako bi se što šira javnost upoznala sa uređenjem dela Banje koji će biti jedan od najreprezentativnijih.

- Nakon regulisanja imovinskih odnosa hotela „Železničar“, stvoriće se uslovi za njegovu prodaju i rekonstrukciju. Kompanija „Tonanti“ sa arhitektama i urbanistima Vrnjačke Banje uložiće zajednički napor da napravimo nešto što je najbolje za sve nas. Kroz nove investicije podižemo standard Vrnjačke Banje. Novi kružni tok rasteretiće saobraćaj, ukloniti buku. Sa ovim projektom dobijamo jednu uređenu celinu. Zahvaljujemo se kompaniji „Tonanti“ na poklonjenom projektu – kaže Đurović.

Direktor izgradnje hotela „Tonanti“ Aleksandar Gvozdić predstavio je prisutnima urbanistički plan i detalje koje on sadrži.

- Očekujemo da novi hotel počne sa radom u prvoj polovini sledeće godine. To je novih 100 radnih mesta za građane Vrnjačke Banje, manji deo ljudi će biti doveden sa strane. Mi već imamo spremne programe edukacije za ljude koji će raditi kod nas. U okruženju hotela susreli smo se sa nizom problema koje smo analizirali poslednjih godinu i po dana. Jedan od najozbiljnijih problema je saobraćaj i parkiranje. Urbanističkim planom predviđena je izgradnja kružnog toka. Firma „Tonanti“ biće donator spomenika koji će se nalaziti u kružnom toku. Ideja je da spomenik predstavlja 150 godina postojanja Vrnjačke Banje na karti turizma - rekao je Gvozdić.

Urbanistički projekat predviđa i rešavanje problema parking mesta, kružni tok kod „Fontane“ i nove atrakcije kao što je park za mladence pored nove crkve, reprezentativnu terasu sa pogledom na park koja će imati sa jedne strane zid sa promotivnim fotografijama – amfiteatar koji će raditi kao otvoreno pozorište za decu, malu botaničku baštu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track