Najnovije vesti

PRVI PUT KOD NAS: Dečiji Pop-up festival u Srbiji!
Foto: Promo

PRVI PUT KOD NAS: Dečiji Pop-up festival u Srbiji!

Srbija

Prvi Pop-Up Dečiji festival u Srbiji održaće se 20. novembra na Međunarodni dan deteta u Dečijem kuluturnom centru “Majdan” u Beogradu. Time će se naša zemlja pridružiti globalnoj misiji za razvoj emocionalne inteligencije dece i omladine, koja se odvija u više od 150 zemalja širom sveta uz podršku UNICEF-a i sa vizijom da Konvencija o pravima deteta Ujedinjenih nacija dobije svoju punu realizaciju.

foto: Promo

Ovo je Festival za decu i sve one koji vole decu i rade sa decom, jer je emocionalno sazrevanje proces koji iziskuje razvoj emocionalne pismenosti svih, a koji jedini može dovesti do stvaranja boljeg, bezbednijeg i srećnijeg sveta za svu decu na Zemlji. Festival će, u 10 časova, otvoriti Irena Vujović, predsednica beogradske opštine Savski venac, opštine koja je podržala inicijativu agencije New Level i njenog direktora Ivane Kuzmanović, organizatora ovog jedinstvenog događaja. Bogat program organizovan u 15 stanica kojima će se kretati emocionlni istraćivački vozić, odvijaće se sve do 18 časova. Učesnike Festivala, decu i odrasle, dočekaće više od 30 volontera programa Emocionalna energo terapija i transformacija, Ljubivoje Ršumović, legenda dečijeg pesništva i proze, Sandra Aresnijević glumica, Centar za kreativnu edukaciju “Kuća znanja”, dečija izdavačka kuća "Enco books", Klub za kreativno druženje “Vijuganje”, Danilo Anđelković, violinista, mr Aleksandra Lekić slikarka, prim. dr Anđelka Kolarević psihijatar i psihoterapeut, psiholog Dragana Nikolić, Kreativni gradski centar i drugi.

foto: Promo

U festivalski osmišljenom prostoru DKC “Majdan” deca će kroz predstavu, muziku, likovni izraz, projekciju kratkog crtanog filma, mini radionice i pisanu reč učiti o važnosti osećanja, njihovom izražavanju, komuniciranju i kultivisanju, a odrasli dobiti nove uvide i znanja kako da sa svojom decom u ulozi roditelja i vaspitača ovu misiju kontinuirano sprovode još bolje i posvećenije. - Čovečanstvu nikada nije manjkalo pameti; ono što je izazvalo i izaziva patnje na svim nivoima jeste nedostatak emocionalne zrelosti i sa njom povezanog razvoja svesti kao i empatije i milosrđa - osnovnih vrednosti svake ljudske zajednice - kaže Ivana Kuzmanović, organizator Festivala. Pozivamo sve mališane, tinejdžere, vaspitače, pedagoge, trenere, roditelje, bake, deke, tetke i ostale, da dođu na ovaj razigrani festival i sa njega ponesu slatkiše, balone, nova znanja, iskustva i uvide u ono što istinski žele i vole, i da tako opremljeni lakše ostvare svoje sadašnje i buduće snove. Ulaz je slobodan. Grupne posete škola i vrtića molimo da se najave radi bolje organizacije.

(Promo - tekst / Foto:Promo)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...