Najnovije vesti

MERKELOVA POSLALA U SRBIJU SVOG ČOVEKA OD POVERENJA: Sastao se sa predsednikom Vučićem (FOTO)
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

važan sastanak

MERKELOVA POSLALA U SRBIJU SVOG ČOVEKA OD POVERENJA: Sastao se sa predsednikom Vučićem (FOTO)

Politika

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas popodne u zdanju na Andrićevom vencu sa predsedavajućim Odbora za evropske poslove Bundestaga i saradnikom Angele Merkel, Ginterom Krihbauom. Krihbaum je gotovo redovan gost i sagovornik zvaničnog Beograda.

 

Visoki funkcioner nemačkih vladajućih demohrišćana (CDU) kancelarke Angele Merkel i od 2007. godine predsedavajući Odbora za evropske poslove Bundestaga, već dugi niz godina prati proces evropskih integracija Srbije.

Tim povodom je već nekoliko puta boravio u Srbiji, što ukazuje na važnost koju Nemačka pridaje procesu evrointegracija Srbije kao i na široku podršku koju Nemačka, kao fer i pouzdan partner, pruža reformskom procesu u Srbiji.

foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

To je saopštila nemačka ambasada prilikom njegove poslednje posete u maju, kada je imao više sastanaka sa srpskim zvaničnicima.

 

Tada je, na zajedničkoj konferenciji za novinare posle razgovora sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, poručio da je Srbija na pravom putu, na kojem može da računa na podršku Berlina, ali i da EU neće da uvozi nerešene probleme.

 

Tada je rekao i da rado dolazi u Srbiju da se lično uveri kako je ovde, jer se ne oslanja samo na izveštaje iz Brisela i sa drugih mesta.

foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Krihbaum važi za kancelarkinog čoveka od poverenja koji, kako se veruje, uglavnom nosi poruku kancelarke Merkel, a nemački i mediji u regionu prozvali su ga "Merkelin jastreb".

 

Krihbaum je otvoreno podržao kandidaturu Aleksandra Vučića na predsedničkim izborima 2017. godine, rekavši da je aktuelni šef srpske države "simbol stabilnosti i konsekventnog evropskog puta Srbije".

Današnja poseta Krihbauma na njegovom oficijelnom sajtu nije bila najavljena.

 

(Kurir.rs/Tanjug)

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...