GRADONAČELNIK DR SLOBODAN GVOZDENOVIĆ: Savremeni ultrazvučni aparati stigli u Valjevo
Foto: Promo

GRADONAČELNIK DR SLOBODAN GVOZDENOVIĆ: Savremeni ultrazvučni aparati stigli u Valjevo

Srbija -

Nabavkom dva savremena 4D ultrazvučna aparata, Odeljenje ginekologije i porodilište Opšte bolnice u Valjevu svrstaće se u red zdravstvenih ustanova u Srbiji koje poseduju vrhunske aparate za dijagnostiku u toku vođenja trudnoće, a značajni su i za novorođenu decu. Zahvaljujući podršci Holding kompanije „Krušik“ iz Valjeva kupljeni su ovi značajni aparati, rečeno je u Opštoj bolnici u Valjevu.

Dr Slobodan Gvozdenović, gradonačelnik Valjeva, inače i sam ginekolog po struci kaže da je ovo jedan od najsrećnijih dana od kada je gradonačelnik, jer se radi o veoma značajnoj službi ne samo Valjeva, već i ovog dela Srbije, u kojoj je radio dok nije postao gradonačelnik:

- Naša služba je oduvek imala ljude koji su bili u politici, imali smo poslanike, to je bio dr Dušan Vasić, dr Milan Popović, pa na kraju i ja, tako da je služba imala sluha za politiku. Ali ovo nije politika, ovo je jedna ozbiljna i značajna stvar. Moram da se ovom prilikom zahvalim dosadašnjem direktoru „Krušika“ Mladenu Petkoviću koji je sada u Kragujevcu na novoj dužnosti, za razumevanje, jer je stvarno bio izuzetno kooperativan i prepoznao je značaj nabavke ovih ultrazvučnih aparata - rekao je gradonačelnik Valjeva i poručio da je ovo dobra prilika da Valjevci pokažu da im je stalo do grada i da žele da pomognu ginekološko akušerskoj službi svoje volnice.

foto: Promo

Šef porodilišta dr Željka Marić je rekla da se radi ne samo o porodilištu, već i o službi ginekologije, čiji pacijenti zaslužuju još bolje uslove, ali i o budućim kadrovima koji će doći i kojima moramo ostaviti nešto za budućnost.

- Ovi aparati su izuzetno značajni za vrhunsku dijagnostiku u toku vođenja trudnoće, za novorođenu decu, patologiju trudnoće, porodilište, neonatologiju. Očekujemo sada i nabavku više CTG aparata koji su nam neophodni! Kadrove imamo, kao i dobru energiju i verujem da će sve ići u dobrom pravcu! Ova akcija „Rodi se na lepom mestu“ znači da se deca rađaju ne samo u Valjevu, već i u drugim renoviranim i opremljenim porodilištima širom Srbije. Neizmerno sam srećna što sam šef porodilišta i što na svoj način mogu da dam doprinos svemu ovome što radimo - rekla dr Željka Marić.

Aparati koji su stigli izuzetno su značajni za vrhunsku dijagnostiku u toku vođenja trudnoće, značajni su za novorođenu decu, za patologiju trudnoće, za porodilište, za neonantologiju.

Dr Nenad Dimitrijević, načelnik Odeljenja ginekologije i akušerstva je istakao da je u toku i rekonstrukcija cele bolnice i izrazio nadu da će za dve do tri godine biti sve završeno, tako da će Valjevo imati bolnicu na koju će svi biti ponosni.

- Sve ovo što se radi je na dobrobit svih naših sugrađana. U opremanje ginekologije i porodilišta u Valjevu, uključilo se i Udruženje „Rodi se na lepom mestu“, koje uz podršku grada Valjeva, brojnih privrednika i pojedinaca iz Valjeva i okoline ima cilj da u narednom periodu pomogne da se opreme ova dva važna odeljenja. Ginekološka služba je uspela da ostvari, ono što je u aprilu mesecu sanjala. Mi smo jedna služba koja je zaokružila ceo postupak sa šest odseka. Od rane dijagnostike za potrebe žena koje ne mogu da ostanu trudne, do rada operativnog dela da se te žene dovedu u situaciju da ostanu trudne, pa do rada Centra za vantelesnu oplodnju.Imamo kadar koji je vredan i radan, imamo uslove da se svaki korisnik naših usluga kad dođe u bolnicu oseća vrlo prijatno i zadovoljno, da bude kvalitetno obrađen i da kući ode zadovoljan - rekao je dr Nenad Dimitrijević.

D.G.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja