ČIŠĆENJE UVELIKO TRAJE: Sneg napadao i u Nišu, neprohodno na lokalnim putevima
Foto: Beta/Saša Đorđević

EKIPE NA TERENU

ČIŠĆENJE UVELIKO TRAJE: Sneg napadao i u Nišu, neprohodno na lokalnim putevima

Srbija -

Svetislav Manić, šef štaba zimske službe u Nišu, kaže da su ekipe na terenu i da se radi na raščisćavanju snega.

"Posle jednog perioda prestanka padavina, jutros je počeo intenzivno da pada jak sneg. Moramo ponovo da se vratimo na prvi i drugi stepen čišćenja, vozila su na terenu, trudimo se da u gradu održimo prohodnost ulica u nivou u kom bi javni prevoz mogao da ide bez poteškoća", rekao je Manić.

Prema njegovim rečima, opština Medijana će sa ekipama koje ima na raspolaganju raditi na tome da se održi prohodnost puteva u prvom i drugom stepenu.

Kako kaže, na lokalnim putevima situacija je složenija, ima dosta novog snega, oko 30 santimetara i dodaje da se radi na čišćenju prioritetnih pravaca.

U prihvatilištu smešteno od 10 do 15 beskućnika

U prihvatilištu za odrasle Gerontološkog centra Niš smešteno je ovih dana između 10 i 15 beskućnika i ljudi koji imaju svoj dom ali su zbog starosti ili bolesti nemoćni da sami brinu o sebi, izjavio je danas direktor tog centra Milan Stevanović.

Prema njegovim rečima u prihvatilištu ima još mesta tako da ni jedna osoba neće ostati nezbrinuta i na ulici. "Ukoliko se ukaže potreba možemo da u prihvatlište ubacimo i krevete na sprat. Tako je bilo 2011. godine kada je bila veoma hladna zima i kada smo u prihvatilištu imali stalno između 30 i 40 lica", rekao je Stevanović.

On je kazao da lica koja se nalaze u prihvatilištu mogu po zakonu da tu ostanu mesec dana, ali ni posle tog vremena ne odlaze odatle ukoliko nemaju rešeno stambeno pitanje. "Nakon isteka tog roka oni se upućuju u adekvatne ustanove, a neke Centar za socijalni rad smešta kod nas u Gerontološki centar", izjavio je Stevanović.

Kako je istakao Stevanović, korisnici prihvatilišta, poput stanara Gerontolškog centra, imaju zdravstvenu negu, kuvane obroke, sredstva za higijenu, a ukoliko je potrebno obezbeđuje im se i garderoba.

(Kurir.rs/Agencije)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track