ALBANSKI ZLOČINICI U PANICI! HAPSE KOMANDANTA JEDINICE CRVENA JABUKA! Šalja ni živ neće pred sud zbog ratnih zločina, Selimi ne sme u Hag zbog zdravlja!
Foto: Printscreen

panika!

ALBANSKI ZLOČINICI U PANICI! HAPSE KOMANDANTA JEDINICE CRVENA JABUKA! Šalja ni živ neće pred sud zbog ratnih zločina, Selimi ne sme u Hag zbog zdravlja!

Politika -

Osnovni sud u Prizrenu izdao je nalog za hapšenje Remzija Šalje, poznatog kao komandant "Crvena Jabuka", pošto se nije pojavio na suđenju kao optuženi za ratne zločine. Pre mesec dana, uručena mu je poziv Specijalnog suda, od kad mu se gubi svaki trag. Pored toga, Sulejman Selimi koji je juče trebalo da bude ispitan u Hagu, zbog, kako je objašnjeno, narušenog zdravstvenog stanja, zasad neće biti ispitan ni u Hagu ni u Prištini, izjavio je njegov advokat Tom Gaši. Vest o izdavanju naloga potvrdila je za kancelarija za informisanje Osnovnog suda u Prizrenu. Pored toga, advokat Remzija Šalje nije bio prisutan na saslušanju, zato što je Advokatska komora Kosova u štrajku, prenosi GazetaExpress.

Remzi Šalja je pre mesec dana dobio poziv od Specijalnog suda i tom prilikom je izjavio da se neće odazvati pozivu suda, čime rizikuje da bude kažnjen novčano ili zatvorskom kaznom. "Ja, komandant Crvena jabuka specijalne jedinice Glavnog štaba OVK, dobio sam poziv Specijalnog suda da se predam Hagu. Objavljujem pred svim ljudima da se neću predati i da neću odgovoriti na ovaj poziv", rekao je po prijemu poziva Kancelarije specijalnog tužioca. Samo dan nakon davanja ove izjave, Šalja je nestao. Nema informacija o tome gde se nalazi. Šalja treba da se pojavi u Hagu 17. januara ove godine. Tom Gaši, advokat Silejmana Selimija izjavio je da njegov klijent "zasad neće biti ispitan ni u Hagu ni u Prištini", preneo je Insajderi. Gaši je rekao i da se ništa nije promenilo kada je reč o zdravstvenom stanju njegovog klijenta.

Naime, Selimi se nalazi na lečenju u Kliničko-bolničkom centru Kosova od 4. januara i može da otputuje u Hag samo uz lekarsku pratnju, izjavio je juče direktor ORL klinike u Prištini – Hajdin Tači.

Sabahajdin Cena, bivši OVK borac u operativnoj zoni Paštrik, koji 14. januara treba da bude saslušan u Hagu, izjavio je da bi "radije da bude optuženi nego svjedok Specijalnog suda", prenosi Zeri.

Kurir.rs/info-ks.net

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track