PROSLAVA PEDAGOŠKOG FAKULTETA U VRANJU: Održana i svečana akademija
Foto: T.S.

jubilej

PROSLAVA PEDAGOŠKOG FAKULTETA U VRANJU: Održana i svečana akademija

Srbija -

Povodom obeležavanja dana Pedagoškog fakulteta u Vranju, u četvrtak je na ovoj obrazovnoj instituciji održana Svečana akademija. Svečanosti su prisustvovali gradonačelnik dr Slobodan Milenković i predsednik Skupštine dr Dejan Tričković.

Milenković je uputio čestitke profesorima i studentima povodom značajnog jubileja istakavši da postojanje Pedagoškog fakulteta više od četvrt veka nije samo stvar ponosa ove obrazovne institucije već i cele lokalne zajednice.

foto: T.S.

"Kažu da fakulteti vode društvo napred, da stvaraju budućnost. Pedagoški fakultet u Vranju kao generator i putokaz stvaralačkog rada predstavlja bitan obrazovni centar Vranja. Ponosni smo na njegovu prošlost i čvrsto verujemo u njegov doprinos za bolju budućnost. Vaše zasluženo mesto, među respektabilnim obrazovnim institucijama, stvar je predanog rada nastavnog osoblja i studenata tokom prethodnih godina. Uvažavajući tradiciju, preuzeli ste veliku odgovornost u nastojanju da stvorite jake temelje za kvalitetno obrazovanje na svim nivoima. Partnerstvo ove obrazovne institucije sa lokalnom samoupravom od vitalnog je značaja za ovaj kraj, za državu. Kroz obostranu saradnju sproveli smo razne aktivnosti i sadržaje i time obogatili kulturno-obrazovni život grada. Naša je rešenost da tu saradnju dodatno unapredimo i stvorimo povoljnije uslove za život i rad profesora i studenata u Vranju”, rekao je gradonačelnik.

foto: T.S.

Dekan Pedagoškog fakulteta prof. dr Zoran Momčilović govoreći o značaju ove obrazovne institucije istakao je da je ona vrlo važan segment u srpskom obrazovanju i vaspitanju visokoškolskih kadrova.

foto: T.S.

"Imam potrebu da istaknem da Pedagoški fakultet u Vranju postaje deo kulturne baštine Srbije, deo tradicije i vrlo važan segment u srpskom obrazovanju i vaspitanju visokoškolskih kadrova”, naglasio je je Momčilović.

Prorektor univerziteta u Nišu prof. dr Vlasta Nikolić i vladika vranjski Pahomije govorili su na svečanosti koja je upriličena i nastupom hora Pedagoškog fakulteta ,,Daskal”, solistkinje Ivane Tasić Mitić i glumca Dragana Stankovića. Pedagoški fakultet organizuje i naučni skup posvećen radu akademika Vladete Jerotića. Naučni skup počinje sa radom u petak 5. aprila.

(Kurir.rs/T. S./Foto: T.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track