OTVORENA SEZONA: Renovirana specijalna bolnica Banja Koviljača počela sa radom (FOTO)
Foto: T.Ilić

161. po redu

OTVORENA SEZONA: Renovirana specijalna bolnica Banja Koviljača počela sa radom (FOTO)

Srbija -

BANJA KOVILJAČA – Početak nove 161. banjske sezone Specijalna bolnica za rehabilitaciju ‘’Banja Koviljača’’ zvanično je obeležila danas ispred obnovljene banjske dvorane Kur-salon u prisustvu predstavnika Ministarstva zdravlja, Grada Loznice i brojnih gostiju.

Prema rečima dr Aleksandra Jokića, direktora ove ustanove, jednog od najsavremenijih rehabilitacionih centara te vrste u Evropi, ona početkom maja već tradicionalno obeležava početak banjske sezona, ovoga puta 161. po čemu je jedan od lidera zdravstvenog turizma u regionu.

foto: T.Ilić

- Vrhunac našeg novijeg razvoja bilo je obnovljanje Kur-salona, što je učinjeno uz pomoć Vlade Srbije, a otvorila ga je premijerka Ana Brnabić 30. decembra prošle godine. Početak ove sezone priredili smo ispred tog zdanja koje počinje novi život i sigurno će doneti nove zlatne godine Banji Koviljači. Već u sredu ovde će biti održan jubilarni 10. Turistički forum Srbije, a dve nedelje kasnije će, po prvi put, u dvorani Kur-salona biti održan koncert Beogradske filharmonije.

To će biti još jedan doprinos Specijalne bolnice kulturnom i društvenom životu ne samo Banje Koviljače nego i Loznice. Nadamo se da ćemo uz pomoć države i resornog ministarstva uspeti da renoviramo i ostale zgrade koje smo dobili na korišćenje 2016. godine i čija je obnova već počela. Prethodne četiri godine obeležili smo rekordnim poslovanjem, svaka je bila bolja od prethodne, a početak ove po broju gostiju koje imamo i koji su zakazali dolazak kao i broju angažovanih radnika, ukazuje da će ona definitivbno oboriti sve rekorde – kazao je dr Jokić.

foto: T.Ilić

Novu banjsku sezonu zvanično je otvorila pomoćnica ministra zdravlja dr Vesna Knjeginjić koja je čestitala ovoj ustanovi na dosadašnjim rezultatima i podsetila da su Vlada Srbije i Ministarstvo zdravlja podržali ideju menadžmenta ustanove i dali finansijsku podršku za unapređenje kapaciteta Specijalne bolnice.

foto: T.Ilić

- Ministarstvo zdravlja će i ubuduće nastojati da podržava uspešne priče i nastojaćemo da razvijamo zdravstveni turizam – rekla je ona.

Na pozornici ispred obnovljenog Kur-salona priređen je kulturno-umetnički program u kome su nastupili kvartet ‘’Uvertira’’ iz Loznice, prvi folklorni ansambl KUD ‘’Karadžić’’ i orkestar ‘’Vožd’’.

(Kurir.rs/T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track