NOVO LICE BULEVARA: Počela obnova najprometnije saobraćajnice u Loznici
Foto: T.Ilić

radovi u toku

NOVO LICE BULEVARA: Počela obnova najprometnije saobraćajnice u Loznici

Srbija -

LOZNICA – Skidanjem starog asfalta od raskrsnice sa Ulicom Vladislava Bronjevskog pre petnaestak dana je počela potpuna rekonstrukcija Bulevara Dositeja Obradovića, najprometnije saobraćajnice koja ide s kraja na kraj Loznice i kroz grad omogućava prolazak iz pravca Šapca ka čuvenoj Banji Koviljači. Radi se u dve faze na bulevaru nešto kraćem od kilometra, a posao je finansiran iz gradskog budžeta.

foto: T.Ilić

Prva faza radova do raskrsnice sa nedavno rekonstruisanom Ulicom Svetoga Save obuhvata, osim zamene dotrajalog asfalta, sanaciju kišne kanalizacije, dok će ostrva koja dele dve kolovozne trake biti popločana behaton pločama.

Prvo je rađena desna strana, gledano iz pravca Svetoga Save i posle asfaltiranja je ovoga vikenda urađeno obeležavanje horizontalne saobraćajne signalizacije, dok će, prema informacijama iz JP ’’Loznica razvoj’’ za dan, dva početi skidanje kolovoza na levoj strani. Po završetku prve počeće radovi na drugoj fazi od Svetoga Save do Ulice Slobodana Penezića. Na tom delu bulevar će, osim novog asfalta, na obe strane dobiti ukupno 112 novih parking mesta čime treba da bude rešen višedecenijski problem parkiranja u ovoj saobraćajnici.

foto: T.Ilić

Ona je zbog uparkiranih vozila sa obe strane gotovo celom dužinom imala samo jednu stranu kolovoza slobodnu sa saobraćaj. Osim novih parking mesta na raskrsnici kod lozničke elektrodistribucije biće urađen kružni tok da bi se, kako je saopšteno, ’’umirio’’ saobraćaj na ulasku iz pravca Banje Koviljače i RS, odnosno izlaska iz užeg gradskog jezgra. Predviđena je i zamena postojećih, starih, semafora savremenom semaforskom signalizacijom.

Nije preciziran rok završetaka rekonstrukcije bulevara, ali iz nadležnog preduzeća kažu da će se raditi tako da posao bude urađen u što kraćem roku, ali na kvalitetan način.

(Kurir.rs/T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track