Najnovije vesti

KLIZIŠTA I BUJIČNI POTOCI UNIŠTILI PUTEVE: U Krupnju stabilno, utvrđuje se šteta
Foto: Printscreen Kurir TV

poplave u srbiji

KLIZIŠTA I BUJIČNI POTOCI UNIŠTILI PUTEVE: U Krupnju stabilno, utvrđuje se šteta

Srbija

Situacija u Krupnju danas je stabilna, a kiša koja je padala prethodnog dana izazvala je najveću štetu na putnoj infrastrukturi, izjavio je danas predsednik opštine Krupanj Ivan Isailović.

Isailović za Tanjug kaže da je deo puta u mestu Bogoštica potpuno prekinut u dužini od 80 metara.

"Klizišta i bujični potoci koji su se slivali sa brda su napravili najveću štetu na putu. Danas nastojimo da zajedno sa Srbijavodama interventno obezbedimo prolaz meštanima do njihovih domova", rekao je Isailović.

U 11 mesnih zajednica, što je polovina od ukupnog broja u toj opštini, juče je uvedena vanredna sitaucija, dok se danas utvrđuje pričinjena šteta, budući da više opasnosti nema.

"Prevencija je dala rezultate. Održavanje rečnih korita bilo je temeljno i pravovremeno, a i pravljenje bujičnih pregrada, a potom i njihovo pražnjenje, dalo je rezultat", rekao je Isailović.

Prema njegovim rečima, juče je za samo 45 minuta palo 78 litara kiše po metru kvadratnom, ali bez obzira na silne padavine, rečna korita su bila očišćena.

Naveo je da je voda ušla u oko 50 kuća, ali da one nisu poplavljene kao što su bile 2014. godine i nije pričinjena velika materijalna šteta.

"Veća materijalna šteta pričenjena je na poljoprivrednom zemljištu u selima Likodra i Krasava gde je blizu 100 hekatara poplavljenih oranica", rekao je Isailović.

(Kurir.rs/Tanjug)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...