LESKOVAC RENOVIRA OKRUŽNI ZATVOR, BIĆE VIŠE MESTA: Evo u šta će uložiti 800 miliona dinara i kako grad planira da zaradi od poseta zatvorenicima (FOTO, VIDEO)
Foto: Jugmedia

do marta 2020. godine

LESKOVAC RENOVIRA OKRUŽNI ZATVOR, BIĆE VIŠE MESTA: Evo u šta će uložiti 800 miliona dinara i kako grad planira da zaradi od poseta zatvorenicima (FOTO, VIDEO)

Srbija -

Prostor oko već postojećeg Okružnog zatvora u Leskovcu sa 220 mesta za zatvorenike, pretvoren je u ogromno gradilište u kome će biti mesta za još 420 osuđenika, a zakonsku kaznu odslužiće u uslovima koje imaju zemlje Evropske unije jer se gradi i zida po tamošnjim standardima.

Vrednost investicije je oko 800 miliona dinara, koje izdvaja država Srbija, objavila je Jugmedia.

foto: Jugmedia

Time će Leskovac postati jedan od gradova sa najvećim zatvorskim kapacitetima. Okružni zatvor u gradu na Veternici otvoren je 1981.godine sa kapacitetima od 30 mesta, pa je dograđen i sada ima 220 mesta, sa novim zatvorom biće ukupno 640. Ovde se izdržava kazna do godinu dana, ali danas prilikom obilaska gradilišta gradonačelnika Leskovca sa saradnicima, nismo mogli da saznamo da li će i u novom delu biti zatvorenici sa jednogodišnjom kaznom.

foto: Jugmedia

Cvetanović je, inače, na konfereciji za medije sa predstavnicima izvođača radova, „Kredo“ iz Vranja, kazao da je rok za završetak svih radova februar ili mart naredne godine i ocenio da takva institucija mnogo znači za sam grad jer će doći do novih zapošljavanja.

„Možda neko može da kaže da je obilazak ovakvih institucija paradoksalan, ali nama je briga o svim građanima važna, posebno kada imamo 100 radnih mesta sada u funkciji, na gradilištu, i budućih 120 do 130 novih stalnih radnih mesta. Mislim da će ovakva jedna institucija u našem gradu, a malo ih ima kao što je vojska u pitanju, samo u nekoliko gradova, takođe dići rejting i samom pravosuđu jer kada imate instituciju na visokom nivou onda i rejting pravosuđa, koji je zadužen za ovu instituciju je takođe veliki“, ocenio je.

foto: Jugmedia

Prostorije, u kojima će biti smeštene i razne zanatske radionice, grade se po humanim principima, po evropskim standradima, kazao je Cvetanović i to je ujedno bio i odgovor na pitanje da li postoji opasnost po okolno stanovništvo.

„Pored otvaranja novih radnih mesta, povećanje smeštajnih kapaciteta će povećati i broj osoba koje će dolaziti u posetu, što će takođe napraviti ekonomsku dobit“, istakao je.

(Kurir.rs/Jugmedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track