Najnovije vesti

BRNABIĆEVA SA AMBASADOROM SAVELSOM: Srbija može da računa na dalju podršku Argentine
Foto: Vlada Republike Srbije

sastanak

BRNABIĆEVA SA AMBASADOROM SAVELSOM: Srbija može da računa na dalju podršku Argentine

Politika

Premijerka Ana Brnabić istakla je u današnjem razgovoru sa ambasadorom Argentine u Srbiji Estanislaom Savelsom da su dugogodišnje prijateljstvo i međusobno razumevanje čvrsta osnova da Srbija i Argentina intenziviraju politički dijalog i osnaže ekonomsku saradnju.

 

foto: Vlada Republike Srbije

 

Predsednica Vlade zahvalila je ambasadoru na principijelnom stavu Argentine da poštuje teritorijalni integritet i suverenitet Srbije, kao i na aktivnoj podršci u međunarodnim organizacijama.

 

Ambasador Savels potvrdio je da Srbija može da računa na dalju podršku Argentine u međunarodnim organizacijama i u skladu sa međunarodnim pravom.

 

Razgovarano je i o mogućnostima za saradnju u poljoprivredi, na polju zaštite životne sredine, kao i drugim oblastima, navodi se u saopštenju Kancelarije Vlade Srbije za saradnju s medijima.

foto: Vlada Republike Srbije

 

Govoreći o saradnji u oblasti poljoprivrede, Savels je objasnio da Argentina nastoji da pospeši svoju proizvodnju primenom savremenih tehnologija, i da bi ovakva iskustva i saradnja umnogome pomogla i Srbiji da iskoristi svoje poljoprivredne potencijale.

 

Premijerka Brnabić još jednom je poželela dobrodošlicu i uspešan diplomatski mandat ambasadoru Argentine i istakla važnost zajedničkog rada na daljem razvoju odnosa naše dve države.

 

(Kurir.rs/Tanjug)

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...