LOZNICA DOBIJA OBDANIŠTE I MODERAN STADION: Sva papirologija sređena, izgradnja može da počne (FOTO)
Foto: T.Ilić

grad od države dobILI zemljište

LOZNICA DOBIJA OBDANIŠTE I MODERAN STADION: Sva papirologija sređena, izgradnja može da počne (FOTO)

Srbija -

LOZNICA - Direktor Republičke direkcije za imovinu Jovan Vorkapić i gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović potpisali su u gradskoj upravi danas, 23. jula govore o prihvatanju prava prenosa javne svojine sa Republike Srbije na Grad Loznicu zbog izgradnje obdaništa u Lozničkom Polju i modernog fudbalskog stadiona na Lagatoru.

foto: T.Ilić

Ocenjeno je da su ovo ‘’veoma važni’’ ugovori kojima se deo imovine gde se nalazi OŠ ’’Kadinjača’’2 u Lozničkom Polju i imovina koju je koristio FK Loznica prenosi u vlasništvo grada, zbog izgradnje savremenog obdaništa za smeštaj 270 dece i modernog stadiona po standardima UEFA4, a njihovu izgradnju finansira država.

Vorkapić je posle potpisivanja ugovora rekao je da su ugovori značajni za decu, sportiste kao i građane Loznice uopšte.

- Loznica je, iz moga iskustva, jedan od gradova sa najboljom i najbržom upravom što se tiče saradnje ove vrste. Sve dokumente koji su bili potrebni maksimalno brzo su pripremili kako bi Vlada efikasno mogla doneti odgovarajuće zaključke.

foto: T.Ilić

Danas je zaključen i ugovor sa preduzećem ‘’Eternal glory’’ koje je kupilo zemljište u Banji Koviljači gde je predviđena izgradnja hotela najviših standarda što će takođe doprineti da se grad Loznica i u tom pravcu dalje razvija – kazao je on.

Petrović se zahvalio rukovodstvu države i Vladi Srbije koja je bila vrlo efikasna donoseći odgovarajući zaključak na osnovu kojeg je lokalna skupština usvojila potrebna rešenja.

Sada smo potpisali ugovore i time smo u pogledu nivoa projektne spremnosti apsolutno, kada su ovi projekti u pitanju, prvi u Srbiji, ocenio je on.

foto: T.Ilić

- Izgradnja stadiona i obdaništa, sve se gradi sredstvima države, imaće nemerljiv značaj za podizanje kvaliteta života u našem gradu. Izgradnja stadiona za afirmaciju sporta, promovisanje grada, dok je gradnja obdanište najbolja potvrda želje države da kroz konkretan vid podrške utiče na populacionu politiku, ohrabri mlade da formiraju i prošire porodice. Imamo urađene idejne projekte, i za stadion i za obdanište, tako da u saradnji sa Kancelarijom za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Srbije, pošto je investitor država, ulazimo u narednu fazu. Očekujemo vrlo brzo sprovođenje javnih nabavki kako bismo došli do izvođača i početka radova– rekao je Petrović koji je sa direktor Republičke direkcije za imovinu obišao gradski stadion na čijem mestu će biti sagrađen novi i lokaciju budućeg obdaništa čija izgradnja bi trebalo da ukine liste čekanja na kojima ostaje po više od stotinu mališana.

Skupština grada usvojila je sredinom jula rešenja o prenosu svojine nad građevinskim zemljištem sa države na grad, čime su se stekli uslovi da se na teritoriji Loznice grade obdanište i fudbalski stadion. Prethodno je Vlada Srbije sredinom juna donela rešenje da neposrednom pogodbom, bez naknade, u korist Loznice, otuđi građevinsko zemljište u javnoj svojini za izgradnju obdaništa od oko 1.800 kvadrata. Vrednost projekta je 160 miliona dinara.

Vlada je donela je i rešenje da pod istim uslovima u korist grada otuđuje zemljište u javnoj svojini radi izgradnje fudbalskog stadiona na Lagatoru, a ta investicije vredna je oko 13 miliona evra.

(Kurir.rs/T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track