JEDAN OD NAJLEPŠIH U SRBIJI: Dom učenika u Prokuplju primio 145 novih stanara
Foto: Dado Đilas

za nove petice

JEDAN OD NAJLEPŠIH U SRBIJI: Dom učenika u Prokuplju primio 145 novih stanara

Srbija -

Jedan od najlepših u Srbiji, Dom učenika srednjih škola u Prokuplju na početku nove školske godine primio je 145 novih stanara, srednjoškolaca koji će nastavu pohađati u četiri prokupačke srednje škole, rekli su danas u toj ustanovi.

- Interesantno je da se ove godine za boravak u našem domu prijavilo 108 devojaka, mnogo više nego dečaka, kazala je direktorka doma učenika Jelena Vuković i naglasili da je slična situacija i u ostalim domovima u Srbiji.

Ovako veliki broj devojaka koje dolaze zbog školovanja u Prokuplje iz gradova širom Srbije, može se objasniti velikim interesovanjem za upis u Medicinsku školu u tom mestu, koju pohađa takođe veliki broj devojaka.

foto: B.R.

Najveći broj stanara tog doma dolazi iz Niša, Leskovca, Vlasotinca, Surdulice, Vranja, iz opština Topličkog okruga, kao i s juga Srbije.

Da se radi o izuzetno dobroj deci najbolje govori podatak da je prošlu školsku godinu čak 89 njih završilo sa odličnim uspehom, rečeno je u domu.

Nove stanare na početku školske godine u njihovom novom domu sačekale su okrečene sobe, nova posteljina, dušeci, nova čajna kuhinja, kao i nova unutračnja i spoljašnja rasveta.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track