Najnovije vesti

ĐURIĆ: Važno da Srbi izađu na izbore jedinstveno i da se proširi uticaj Srpske liste, ove nedelje i konsultacije s Vučićem
Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju

ĐURIĆ: Važno da Srbi izađu na izbore jedinstveno i da se proširi uticaj Srpske liste, ove nedelje i konsultacije s Vučićem

Politika

BEOGRAD - Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas da je jako važno da Srbi izadju na kosovske izbore, da budu jedinstveni i da glasaju za Srpsku listu koja ima podršku Beograda a ne za albanske predstavnike Srba koji bi u budućoj kosovskoj vladi bili za nezavisnost Kosova.

"Jako je važno da Srbi izadju na izbore i da Srpska lista zadrži i proširi svoj uticaj, jer time širimo i jačamo uticaj srpskog naroda i naša pregovaračka pozicije je snažnija", rekao je Đurić za RTS.

On je najavio da će tokom ove sedmice biti obavljene konsultacije sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem o izborima na Kosovu, ali i o realizacija životno značajnog programa podrške u svim srpskim sredinama, koji će omogućiti Srbima da ostanu na tom prostoru i mladima da mogu da na Kosovu planiraju budućnost.

Đurić je istakao da je suštinski važno da Srbi na kosovske izbore izadju "jedinstveno, saborno, pod jednim barjakom" jer to nisu obični izbori na kojima se bira izmedju više političkih stranaka.

"Albanci računaju da sa srpskim imenom proguraju jednog ili dva svoja čoveka i da bez Beograda formiraju svoju vladu koja bi bila za nezavisnost Kosova. Njima smetaju svi Srbi koji su protivnici nezavisnsosti Kosova i Metohije, a za jedinstvo sa Beogradom", rekao je Đurić.

(Kurir.rs/Beta/RTS)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...