DEČJA GRAJA U TOPLIČKOM SELU TOVRLJANE: 7 đaka ove jeseni selo u školske klupe!
Foto: Stefan Jokić/Ilustracija

lepa vest iz škole u planinskom selu

DEČJA GRAJA U TOPLIČKOM SELU TOVRLJANE: 7 đaka ove jeseni selo u školske klupe!

Srbija -

BEOGRAD - U izdvojenom odeljenju OŠ "Svetislav Mirković Nenad" u planinskom selu Tovrljane udaljenom 35 kilometara ove jeseni u školske klupe selo je 7 đaka, kazao je učitelj u toj školi Marko Čikarić.

Tako će u novoj školskoj godini nastavu od prvog do četvrtog razreda u tom selu pohađati pored dosadašnjih petoro i dva nova prvaka. Ova škola, koja nije radila 20 godina, obnovljena je 2015. godine, i tada je imala samo tri učenika.

Učitelj Čikarić kaže da se broj đaka svake godine povećavao i da su se u nju upisivali ne samo đaci iz Tovrljana već i iz susednih planinskih sela.

"Veliku zahvalnost meštani ovih zabitih sela duguju lokalnoj samoupravi u Prokuplju", kazao je učitelj Čikarić koji je svoje prvo zaposlenje pronašao u školi u Tovrljanu.

Prema njegovim rečima zahvaljujući pre svih Gradskoj upravi u Prokuplju i humanosti i donacijama nemačke Kompanije "Leoni" i nekadašnjih žitelja ovog sela, koji su pomoć slali iz zemlje i inostranstva, ta seoska škola po opremljenosti ne zaostaje za onima u gradu.

"Ovde deca imaju sva potrebna učila, počev od kompjutera do interaktivne table, naglasio je Čikarić i dodao da izmedju ostalog i zahvaljujući tome oni postižu i odlične rezultate u učenju.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track