ZVEZDU RASTRGLI VUKOVI NA MALOM JASTREBCU: Mali poni, ljubimac dece doživeo stravičnu sudbinu VLASNICI NE MOGU DA DOĐU SEBI OD TUGE I ŠOKA
Foto: Kurir

UŽAS

ZVEZDU RASTRGLI VUKOVI NA MALOM JASTREBCU: Mali poni, ljubimac dece doživeo stravičnu sudbinu VLASNICI NE MOGU DA DOĐU SEBI OD TUGE I ŠOKA

Srbija -

PROKUPLjE - Čopor vukova upao je u seosko gazdinstvo „Kladenac kod tri bukve“ koji je na Malom Jastrepcu i bukvalno su potpuno pojeli ponija Zvezdu, koji je bio ljubimac sve dece koja su posetila ovo mesto. Poni je bio vezan u dvorištu. Kako kaže vlasnik gazdinstva, koje pripada selu Stara Klisurica Zoran Miljković, vukovi su najverovatnije upali jutros oko pet časova.

-Oko pola šest taman sam krenuo d aje dovedem,kada sam je video na sred puta, čak 500 meteara od mesta gde je bila vezana. Još je bila vruća. Srce mi se cepa. Na žalost kuća nam je malo niže od prostor koje je predviđeno za životinje i ništa nismo čuli. Ona se jadna borila, ali su je na kraju savladali- kaže očajan Zoran.

Odmah su obavestili Veterinarsku inspekciju. Došli su i iz preduzeća „Srbija šume“ da sačine izveštaj, jer je ovo gazdinstvo na planini, u dubokoj šumi.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Facebook/Printscreen

On se prseća da su mu vukovi pre tri godine pojeli 20 mangulica za tri meseca. Ni tada nisu dobili nikakvu odštetu. Sve su nekako pregrmeli, ali ih je Zvezdina smrt potpuno dotukla. Ona je bila član porodice, mirna.

Kako kaže Zoran prema tragovima može se reći da se lavovski borila.

-Ona je bila najbolji poni. Godinama je čuvamo i još uvek ne možemo da dođemo sebi. Ljudi moraju nekako da se zaštite, a ne znam kako. Mi smo ovde napravili sve, a tako lako u sekundi sve ode- dodaje Zoran.

Gazdinstvo „Kladenac kod tri bukve“ poznato je po tome što je moderna tehnologija svedena na minimum. Nemaju struju, uzgajaju domaće životinje od isključivo onog što sami proizvedu, vodu nabavljaju iz izvora koji je ispod kuće. Jedino moderno je agregat koji im služi za svetlo. Ovo imanje je urađeno sa puno ljubavi, kroz tri generacije i vreme koje je zahtevalo mnogo odricanja. Omiljeno je mesto posebno deci, baš zbog životinja koje su im na dohvat ruke.

(Kuirir.rs/B.R.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track