Najnovije vesti

NARODNOM MUZIKOM RASTERUJU DIVLJE SVINJE: Slobodan i Milovan iz Krive Reke smislili genijalan način da zaštite svoje njive
Foto: Profimedia

TREšte nerodnjaci celu noć

NARODNOM MUZIKOM RASTERUJU DIVLJE SVINJE: Slobodan i Milovan iz Krive Reke smislili genijalan način da zaštite svoje njive

Srbija

Dvojica dovitljivih poljoprivrednika iz okoline Gornjeg Milanovca svoje njive od čopora divljih svinja brane tako što puštaju narodnu muziku.

Ta muzika na njihovim njivama svira čitave noći. Slobodan Jevtović i Milovan Đurđević iz Krive Reke kukuruzišta štite od štetočina narodnom muzikom sa starih radio-aparata noću, jer divlje svinje kukuruzišta i druge useve napadaju samo noću i ranom zorom.

Svaki od njih je uz svoju njivu instalirao stari radio-prijemnik i zvučnike, koje je zaštitio od kiše, dok foto-ćelije pale lampe, radio i sijalice svake noći.

- Oni su spojeni na akumulatore. Predveče ih pali Milovanova mati Miroslava, a ugasi ih kada se razdani - kaže Slobodan.

Dvojica poljoprivrednika najavljuju da će dogodine napraviti još naprednije uređaje za rasterivanje štetočina, s obzirom na to da su njihova kukuruzišta ostala neoštećena.

(Kurir.rs/Večernje novosti)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...