Većina građana Niša veruje novim vlastima

Istraživanje

Većina građana Niša veruje novim vlastima

Srbija -
Na pitanje da li veruju da će nova gradska vlast ispuniti predizborna obećanja, 28 odsto ispitanika odgovorilo je potvrdno, a 26 odsto delimično veruje u to

NIŠ - Većina građana Niša veruje ili delimično veruje da će novoizabrana vlast u gradu ispuniti predizborna obećanja, rezultat je istraživanja javnog mnjenja niške agencije "Lubris extra".Na pitanje da li veruju da će nova gradska vlast ispuniti predizborna obećanja, 28 odsto ispitanika odgovorilo je potvrdno, a 26 odsto delimično veruje u to.

Od ukupno 860 ispitanika, 18 odsto ne veruje da će nova vlast ispuniti predizborna obećanja, dok 28 odsto ispitanika nema komentar na postavljeno pitanje.Istraživanje je urađeno od 8. do 21. jula telefonom, a agencija "Lubris extra" nakon završetka predizborne kampanje nije u obavezi da navede ko je naručio istraživanje.

Na pitanje da li nova vlast ima dovoljno stručnjaka za rukovodeći kadar u javnim preduzećima i ustanovama u gradu, 21 odsto Nišlija koji su učestvovali u istraživanju odgovorilo je pozitivno, 29 odsto je odgovorilo da nova vlast "delimično ima" stručnjake, a 24 odsto misli da u novoj vlasti nema stručnjaka za upravljanje gradom.Iako čak 71 odsto ispitanika misli da rukovodioce u javno komunalnim preduzećima treba birati po znanju i stručnosti, 54 odsto tvrdi da političke stranke i njihovi lideri imaju uticaja na zapošljavanje u tim preduzećima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track