PROKUPLJE: Obuka krojenja i šivenja za nezaposlene osobe sa invaliditetom
Foto: Profimedia

u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje

PROKUPLJE: Obuka krojenja i šivenja za nezaposlene osobe sa invaliditetom

Srbija -

BEOGRAD - Kulturno obrazovni centar "Toplica" (KOC) iz Prokuplja u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje i Agencijom za obrazovanje iz Čačka, organizuje obuku krojenja i šivenja za pet osoba sa invaliditetom.

Radi se o stručnoj obuci pet nezaposlenih osoba sa invaliditetom sa evidencije prokupačke Nacionalne službe za zapošljavanje.

Sredstva za realizaciju te obuke obezbedila je Nacionalna služba kroz program "Usluge obrazovanja i profesionalnog osposobljavanja nezaposlenih lica sa invaliditetom".

Obuka je počela 21. oktobra i trajaće do kraja januara naredne 2020. godine.

Tokom obuke koju vodi diplomirani tekstilni inženjer Suzana Koprivica polaznici će imati 250 časova praktične i teoretske nastave.

"Na kraju će se izvršiti provera znanja polaznika kako bi oni dobili sertifikat o stručnoj osposobljenosti za krojenje i šivenje odevnih predmeta, koji će im omogućiti da lakše nadju zaposlenje", rekla je direktorka KOC-a Ljiljana Krasić.

Ona je podvukla da se na taj način osposobljeni, budući krojači mogu angažovati u konfekcijskim preduzećima, kao i da mogu samostalno da obavljaju tu delatnost.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track