MILINKO SE OŽENIO ALBANKOM, IAKO JE VIDEO SAMO NA SLICI: Profesor iz Ivanjice uveren da je Vjolca iz Skadra žena njegovog života (FOTO)
Foto: RINA

neobična ljubavna priča

MILINKO SE OŽENIO ALBANKOM, IAKO JE VIDEO SAMO NA SLICI: Profesor iz Ivanjice uveren da je Vjolca iz Skadra žena njegovog života (FOTO)

Srbija -

IVANJICA – Snajke Albanke zadnjih godina doselile su se u brojna srpska sela. Početne predrasude ove žene su razbile i to zahvaljujući svojoj vrednosti i požrtvovanosti. Retko koji muž požalio se na svoju izabranicu koja je stigla iz daleka, a mnogi kažu da je predanost porodici i supružniku ono što one nose iz kuće.

foto: RINA

Iako se njihov dolazak najčešće vezuje za udaljena, ruralna područja, ivanjički profesor Milinko Bogdanović potvrđuje da to nije uvek slučaj i da su neveste iz Albanije dobrodošle i u gradsku sredinu.

“Susreo sam se sa tabuima, vezanim za ovu temu. Međutim, neophodno je da čovek sam prelomi u svojoj glavi i da shvati šta želi od života. Ja sam više od svega želeo da imam porodicu i sve priče i predrasude sam ostavio sa strane”, priča Milinko.

foto: RINA

Lepa Vjolca je u podgolijsku varošicu stigla iz Skadra, a Milinko je buduću suprugu prvo video samo na slici.

“Iako se radnja dešava u 21. veku, priča ipak ima sve elemente tradicije. Njene sestre ovde žive već deset godina i znao sam da se radi o divnoj porodici. Dogovorili smo se i ja sam otišao u Skadar”, priseća se Milinko.

Nakon prvog susreta bio je siguran da je Vjolca žena sa kojom će provesti ostatak života.

foto: RINA

“Sve je sudbina, mene je intuicija vodila na taj put i nisam pogrešio”, kaže Milinko.

Četiri godine nakon prave mrsne svadbe, Vjolca i Milinko dobili su kćerkicu Irenu, mezimicu koja je još više ojačala njihov brak. Ovo dvoje vedrih ljudi dokaz su da ljubav zaista potire sve razlike i da je snove moguće ostvariti, a u njihovom slučaju to je bila – porodica.

(Kurir.rs/RINA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track