Najnovije vesti

Biciklisti oštećenog vida krenuli za Mostar

Kragujevac

Biciklisti oštećenog vida krenuli za Mostar

Srbija
Trka će imati četiri etape dužine od oko 120 kilometara: Kragujevac - Užice, Užice - Višegrad, Višegrad - Sarajevo i Sarajevo -Mostar

KRAGUJEVAC - U Kragujevcu je danas startovala 9. manifestacija biciklista oštećenog vida - "Tandem biciklistički maraton", koji će se voziti do Mostara.Na put su krenuli jedna tandem biciklistička posada i četiri biciklista pojedinačno.Trka će imati četiri etape dužine od oko 120 kilometara: Kragujevac - Užice, Užice - Višegrad, Višegrad - Sarajevo i Sarajevo -Mostar.

Četvorica kragujevačkih sportista učestvovaće i na tradicionalnim skokovima sa starog mosta u Mostaru.Sportistima je srećan put poželeo ambasador Bosne i Hercegovine u Srbiji Boriša Arnaut, koji je izrazio očekivanje da će naredne godine maršuta maratona biti produžena preko Biokova do Makarske.

"Maraton doprinosi opuštanju odnosa među ljudima, druženju i upoznavanju. Ostavlja, takođe, jednu lepu sliku u Evropi i svetu kako se družimo, a ne kako se svađamo", rekao je Arnaut.

Generalni sekretar paraolimpijskog kluba Junior i učesnik maratona Goran Nikolić rekao je da se na ovaj način nastavlja misija koja doprinosi afirmaciji prekogranične regionalne saradnje posredstvom sporta i održavanju prijateljskih odnosa građana Kragujevca i Mostara.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...