TRIBINA O POSLEDICAMA SAOBRAĆAJNIH NESREĆA U KRUŠEVCU: Posebno namenjena mladim vozačima
Foto: Kurir/Ž.M.

održana u tehničkoj školi

TRIBINA O POSLEDICAMA SAOBRAĆAJNIH NESREĆA U KRUŠEVCU: Posebno namenjena mladim vozačima

Srbija -

KRUŠEVAC - U okviru realizacije Programa unapređenja bezbednosti saobraćaja na putevima na teritoriji Grada Kruševca, koji sprovodi Savet za bezbednost saobraćaja u Prvoj tehničkoj školi u Kruševcu održana je tribina o temi „Posledice saobraćajnih nezgoda“.

Tribina je pre svega namenjena učenicima kruševačkih srednjih škola koji će uskoro postati vozači, ali i svim učesnicima u saobraćaju. Pored edukativnog karaktera, tribina ima za cilj i unapređenje stavova i razvijanje svesti o značaju bezbenosti svih učesnika u saobraćaju, sa posebnim akcentom na mlade vozače.

Učesnicima tribine se obratio Milivoje Jevdosić, koji je pre 16 godina doživeo saobraćajnu nesreću i u njoj zadobio teške povrede sa trajnim posledicama.

– Pažnja i bezbednost u saobraćaju su najbitniji i obavezno se treba proiidržavati zakona i pravila u vožnji Ja sam nastradao greškom drugog lica, i dalje vozim motor, ali prilagodjen mojim mogućnostima, na tri točkai i uvek nosim kacigu - kaže on.

Vladan Radojević, profesor u Školi i član Gradskog saveta za bezbednost saobraćaja, kaže da se ovakve tribine redovno organizujuiI da su u funkcije edukacije učenika za učešće u saobraćaju.

- Posećene su, a imaju i određene specifičnosti u odnosu na redovnu nastavu, jer dovodimo interesantne predavače i lica koja imaju iskustva u saobraćaju - govori on.

(Kurir.rs/Ž. M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track