Ministar Nedimović: Tokom prošle godine za poljoprivrednike iz Kikinde izdvojeno više od tri miliona evra
Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Ministar Nedimović: Tokom prošle godine za poljoprivrednike iz Kikinde izdvojeno više od tri miliona evra

Srbija -

Prvi Poljoprivredni sajam u Kikindi okupio je 170 izlagača iz Kikinde i okoline, ali i goste iz Slovenije. U prisustvu gradonačelnika Kikinde Pavla Markova, resornog pokrajinskog sekretara Vuka Radojevića i načelnika Severnobanatskog okruga Nikole Lukača, veliku dvodnevnu agrarnu priredbu otvorio je ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Branislav Nedimović:

- Trudim se da na severu Banata obiđem svako selo i da poljoprivrednike upoznam s onim što radi ovo ministarstvo, ali i neki drugi državni organi. Tokom 2018. iz budžeta Republike Srbije direktno je za poljoprivrednike Kikinde otišlo više od tri miliona evra. Odajem Kikinđanima priznanje što su skupili hrabrosti da organizuju ovakav sajam. Podržaćemo organizaciju i narednog sajma, a u nadi da će Kikinda i sever Banata i po tome biti prepoznatljivi - poručio je Nedimović.

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu Vuk Radojević čestitao je Gradu Kikindi na, kako je rekao, velelepnoj agrarnoj manifestaciji:

- Svaki početak je težak, ali verujem da je ovo pravo opredeljenje za promovisanje tradicionalnih vrednosti Kikinde i ovog dela Banata. Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu finansijski je pomogao održavanje ovog sajma - podvukao je Radojević i dodao da je ovo jedinstvena prilika da se poljoprivrednici ostvare neke nove kontakte u interesu njihovog poslovanja.

Garancijski fond AP Vojvodine je i ovom prilikom, upoznao poljoprivrednike i izlagače sa aktuelnim konkursima i mogućnostima za započinjanje i proširenje proizvodnje za povrtare, voćare, vinare, stočare, zanatlije i dr.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja