Vučević: Institucija koja je duboko urezana u istoriju Novog Sada
Foto: Grad Novi Sad

Prva poseta gradonačelnika advokatskoj komori Vojvodine

Vučević: Institucija koja je duboko urezana u istoriju Novog Sada

Srbija -

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević posetio je Advokatsku komoru Vojvodine (AKV) i sa njenim predsednikom Vladimirom Beljanskim dogovorio saradnju čija će realizacija početi odmah nakon praznika.

foto: Grad Novi Sad

Iako nije jedini koji je na čelno mesto u Gradu izabran iz redova advokata, Vučević je prvi gradonačelnik koji je posetio Advokatsku komoru Vojvodine i pokazao interesovanje za unapređenje saradnje između Grada i AKV. Vučević i Beljanski razgovarali su o poboljšanju položaja advokature, prvenstveno u vezi sa gradskim službama, ali i o mogućnosti proširenja prostora Komore, a posebno o aspektu proširenja koji se odnosi na njenu oduzetu nepokretnu imovinu, kao i na imovinu Penzionog fonda AKV.

- Advokatska komora Vojvodine je jedna od najstarijih na Balkanu, reč je o instituciji koja je duboko urezana u istoriju Novog Sada. Brojni advokati, koji su bili na čelu Grada, dali su značajan doprinos razvoju Novog Sada i time nas zadužili. Drago mi je da sam danas u poseti Advokatskoj komori Vojvodine i da dogovaramo nastavak saradnje na nekoliko polja. Grad Novi Sad i Advokatska komora Vojvodine neguju uspomenu na čuvene gradonačelnike advokate, među kojima su bili Svetozar Miletić, Stevan Adamović, Jovan Kamber, Pavle Jovanović, Gavrilo Polzović, Pavle Mačvanski i Jovan Radanović, i nadam se da ćemo u budućnosti zajednički organizovati izložbu kojom ćemo se setiti svih njih – naglasio je gradonačelnik Miloš Vučević.

Prilikom susreta gradonačelnik i predsednk AKV zaključili su da prostora za saradnju ima mnogo, ukoliko se interesi građana stave na prvo mesto.

foto: Grad Novi Sad

- Budući da će Novi Sad biti Evropska prestonica kulture iste godine kada AKV obeležava 100 godina od osnivanja, predložili smo da se naš prostor u Zmaj Jovinoj br. 20 otvori za javnost za izložbe, koncerte, tribine i sve sadržaje koji su u interesu pre svega građana Novog Sada, a potom i u interesu Grada i Komore. AKV već ima protokole o saradnji sa Galerijom Matice srpske, Zavodom za kulturu Vojvodine, Sterijinim pozorjem, Muzejem savremene umetnosti, Novosadskim pozorištem, te smo za ovakve vidove saradnje uvek vrlo otvoreni – rekao je predsednik AKV Vladimir Beljanski.

(Grad Novi Sad)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track