MARJANOVIĆ: Đilas ostao dužan da odgovori na mnoga pitanja
Foto: Kurir

kako se od 74.000 evra pravi 619 miliona evra

MARJANOVIĆ: Đilas ostao dužan da odgovori na mnoga pitanja

Politika -

Predstavnici odborničke grupe SNS u Skupštini grada Beograda izveli su danas performas tokom kojeg su građanima simbolično uručili paketiće koje im je, kažu, pripremio Dragan Đilas, a u kojima se nalaze brojna pitanja na koja je im je ostao dužan odgovore.

Zamenik šefa odborničke grupe SNS u Skupštini grada Radoslav Marjanović rekao je da prvo i osnovno pitanje na koje je Dragan Đilas ostao dužan odgovor jeste kako se od 74.000 evra pravi 619 miliona evra koliko su prihodovale njegove firme.

"Ostao je dužan odgovor kako se od 74.000 pravi 25 miliona evra ličnog bogatstva. Da li se to radi tako što se pumpaju cene izgradnje Bulevara kralja Aleksandra, sa 11 miliona na 17 miliona i praktično preplatio šest miliona koje su završile u firmama bliskim njegovom tadašnjem gradskom menadžeru", naveo je Marjanović.

Upitao je da li se to radi kroz kriminalnu gradnju podzemnih kontejnera koji su građane Beograda koštali šest miliona evra, a njihova popravka i ponovna ugradnja, budući da su samo posle nekoliko meseci propali, koštala dodatnih četiri miliona evra.

Praktično, dodaje, Dragan Đilas je 10 miliona evra bacio na propalu ugradnju podzemnih kontejnera.

Marjanović je upitao i za to kada je Dragan Đilas "oteo deci" u Pionirskom gradu deo koji je njima namenjen i napravio kuću Velikog brata.

"To je njegova firma plaćala samo 400 evra, dok su njegove kompanije milione zarađivale od marketinga koje su naplaćivale javnim preduzećima", rekao je Marjanović.

Kako je naveo, Dragan Đilas je ostao dužan odgovore na brojna pitanja.

"I u narednoj godini ćemo nastaviti da ga pitamo kako je uspeo da postane od jednog prosečnog preduzetnika jedan veliki tajkun i nabogatiji političar u Srbiji", zaključio je Marjanović.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track