SRPSKI HEROJ SA KOŠARA SKUĆIO SE NA BOŽIĆ: Sa bojišta se vratio sa 17 rana, a sada ga čeka bolji život
Foto: RINA

proslavio na najradosniji praznik

SRPSKI HEROJ SA KOŠARA SKUĆIO SE NA BOŽIĆ: Sa bojišta se vratio sa 17 rana, a sada ga čeka bolji život

Srbija -

Na doksat novog ognjišta, Zoran Perović danas je na sveti dan u podne izneo srpsku trobojku i molio trubače da mu sviraju "Marš na Drinu", mašući nacionalnim barjakom odeven u neko pohabano ruvo, sa gumenim čizmama na nogama.

Njemu uz rame ispred tek sagrađene kuće u Ostri pod Bukovikom stajao je gradonačelnik Čačka, Milun Todorović. Okućio se jedan srpski junak i teški siromašak, što godinama sa ukućanima živi od nadnice i zemljoradnje, koja često zavisi od milosti nebeske. Srpski junak sa košara raširenih ruku dočekao je najuglednije zvanice iz Čačka i okoline.

foto: RINA

- Moje srce danas je puno sreće jer je Zoran ovakvu radost odavno zaslužio. Od malih nogu bio je u nadnici a mladost proveo na bojištu odakle se vratio sa 17 rana. Ni tada nije tražio ničiju pomoć jer je smatrao da je to bila njegova dužnost. Nastavio je da se muči, radi i blagodareći dobrim ljudima koji su čuli za njegovu nevolju, sve njegove želje i molitve uslišene su. Ja sam sa Zoranom i njegovima ovde bila skoro svakog dana i znam kakav im je život. Hvala svim dobročiniteljima, a Zoran će to znati dobrim da vrati - rekla je Marijana Petrović iz Milanovca, rođaka Zoranova.

Ovo je Srbija koja se voli.

(Kurir..rs/RINA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track