Zbunjujući kružni tok na ulazu u Niš
Foto: RTS

Levo, desno ili pravo?

Zbunjujući kružni tok na ulazu u Niš

Srbija -
Od kružnog toka, na oko dva kilometra od skretanja s auto-puta preko izlaza Niš-jug, desno je Novo Selo i, dalje, Merošina i Prokuplje. Pravo treba da idu oni koji žele da stignu u Doljevac i Leskovac, a levo ako žele u Niš. Međutim, to nigde ne piše

NIŠ - Za postavljanje putokaza potreban je projekat saobraćajne signalizacije i rešenje Ministarstva za infrastrukturu - ništa komplikovano, a veoma korisno za svakog vozača. Ipak, na prometnom raskršću ispred Niša putokaza nema. Vozač koji se uputio ka Nišu i sa auto-puta se isključio preko izlaza Niš-jug, a tuda prolazi prvi put, ili ne prolazi često, teško će se sam snaći. Preostaje mu da se zaustavi i raspita kuda dalje da krene.Od kružnog toka, na oko dva kilometra od skretanja s auto-puta, desno je Novo Selo i, dalje, Merošina i Prokuplje. Pravo treba da idu oni koji žele da stignu u Doljevac i Leskovac, a levo ako žele u Niš. Međutim, to nigde ne piše. A ne zna se ni ko je nadležan za ovu deonicu, prenosi RTS.

U sektoru Signalizacije niškog JKP Gorica tvrde da oni nisu nadležni, jer su oni zaduženi za gradske i lokalne saobraćajnice.

U Javnom preduzeću Putevi Srbije, čija su nadležnost državni putevi, kažu da je nova uredba vlade neprecizna kada je u pitanju ova deonica.

"Iz ove uredbe to ne može jasno da se vidi, jer je uopštena", kaže Vladimir Stojković iz JP "Putevi Srbije". "Tu ide putni pravac br. 132 Aleksinac - Niš - Doljevac, i nikakav spoj ne možemo da napravimo kao nastavak na naše državne puteve." Nije najjasnije ni ovo objašnjenje, a dok Uredbu svako tumači na svoj način, na kružnom toku ispred Niša, svakodnevno ima vozača koji prave krug više dok ne odluče kuda će skrenuti.

Foto: RTS
Foto: RTS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track