Najnovije vesti

EVO KOLIKO KOŠTAJU STANOVI U JAGODINI: Ovo je cena za prvu zonu
Foto: Aleksandar Jovanović

Odluka se primenjuje od 1. januara

EVO KOLIKO KOŠTAJU STANOVI U JAGODINI: Ovo je cena za prvu zonu

Srbija

JAGODINA - Skupština grada Jagodine donela je odluku o prosečnoj ceni kvadratnog metra stanova, kuća, poslovnih zgrada, garaža i zemljišta, po kojoj je cena kvadratnog metra stana u prvoj zoni 75.386 dinara, koliko je i kvadratni metar kuća za stanovanje.

Cena kvadratnog metra poslovnih zgrada, građevinskih objekata za obavljanje delatnosti je 130.858 a garaža i garažnih mesta 33.425 dinara u prvoj zoni, građevinskog zemljišta 3.120 dinara, rečeno je u Gradskoj upravi.

foto: Aleksandar Jovanović

Odluka se primenjuje od 1. januara, a prosečna cena kvadratnog metara je utvrđena zbog poreza na imovinu na teritoriji grada, objašnjavaju u Gradskoj upravi.

U drugoj zoni, cena stanova i kuća je 61.043 dinara, u trećoj 31.055 dinara, građevinskog zemljišta 1.733 i 633 dinara, poslovnih prostorija 85.100 dinara i 30.000 dinara.

U obrazloženju odluke koju je potpisao predsednik Skupštine grada Dragan Marković, stoji da je cena utvrđena na "osnovu cena ostvarenih u prometu po zonama od 1. januara do 30. septembra 2019. godine".

Ukoliko nije bilo prometa, najmanje tri, predviđeno je da se prosečna cena utvrđuje na osnovu proseka prosečnih cena ostvarenih u graničnim zonama, a ukoliko nije bilo prometa ni u graničnim zonama, cena se ne menja.

Iz ugovora o kupoprodaji overenih kod Javnih beležnika u Jagodini od 1. januara do 30. septembra 2019. godine, proizlazi da nije bilo većih razlika u prometu za pojedine nepokretnosti, u odnosu na 2018.godinu, te "nema razloga za uvećanje ili umenjenje prosečih cena, drugim rečima, neće doći do povećanja preza na imovinu u odnosu na 2019. godinu", stoji u obrazloženju.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...