FAJT NA FEJSU, PLJUŠTE PROZIVKE Vesić: Veliki stručnjak Balša traži papire za Pobednika! Božović: Čemu nervoza?
Foto: Zorana Jevtić, Dado Đilas

rasplamsala se polemika na društvenoj mreži fejsbuk

FAJT NA FEJSU, PLJUŠTE PROZIVKE Vesić: Veliki stručnjak Balša traži papire za Pobednika! Božović: Čemu nervoza?

Politika -

BEOGRAD - Poslanik Balša Božović saopštio je da je zbog izjave zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića o radovima na reastauraciji statute Pobednika s Kalemegdana zatražio uvid u konzervatorsku dokumentaciju i foto-dokumentaciju kako bi je prosledio stručnim licima.

On je kazao da struka, a ne političari, treba da kaže da li s Pobednikom "ide sve u najboljem pravcu i u skladu sa pravilima ili ne".

Vesić je odmah posle Božića najavio da će se simbol Beograda - Pobednik na svom postamentu naći već polovinom februara - na Sretenje, posle čega je Božović na uvid zatražio pomenutu dokumentaciju, a zatim se na Fejsbuku rasplamsala rasprava na ovu temu između njih dvojice.

Prvi se oglasio Vesić između ostalog rekavši sledeće: "Neka je veliki stručnjak Balša Božović zatražio uvid u stručnu dokumentaciju u vezi sa restauracijom Pobednika. Ja je nisam tražio jer sam laik i verujem stručnjacima. Ali zato je Božović stručan pa će sve to da proveri.

Kako se radi o narodnom poslaniku nadam se da će direktor Zavoda za zaštitu spomenika kulture grada Beograda Olivera Vučković dozvoliti da pogleda stručnu dokumentaciju. Sve tu lepo piše, ali ne piše ono najvažnije. Nema odgovora na pitanje kako je to sada Beograd odvojio 200 hiljada evra za restauraciju Pobednika, a dok je Božović bio na vlasti spomenik se urušavao.

Potom se oglasio i Balša Božović rekavši da je tražio dokumentaciju o restauraciji Pobednika ne da bi je proveravao već da bi je dobilo udruženje konzervatora Srbije. - Dokumentacija treba da bude dostupna svakome ko je zainteresovan da ima uvid u nju. Eksperti pre svega - dodao je Božović posle čega je na Fejsbuku nastavljena njihova međusobna prozivka.

(Kurir.rs/Facebook)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track