Niš: Umesto akva parka - radna zona?!
Foto: Print Screen

Niš: Umesto akva parka - radna zona?!

Srbija -
Mi bismo voleli da Nišlije imaju 10 akva parkova na raspolaganju, ali ako investitora nema onda treba naćI alternativu, kaže Branislav Jovanović

NIŠ - Hoće li zemljište kod Niške Banje poznato kao Lozni kalem biti pretvoreno u akva park i sporsko - rekreativni centar kako je najavljeno, ili će postati nova radna zona.U niškom URS-u ponovo su aktivirali ideju da se uz novu radnu zonu "Aerodrom", i zemljište pored Niške Banje takođe pretvori u radnu zonu,prenosi niška TV 5.Ovo zemljište Grad je prodao "Italnis" grupi koja po ugovoru treba da izgradi akva park i poslovno-sportski centar.

Pošto se to do sada nije dogodilo, u URS-u smatraju da Lozni kalem treba privesti drugoj nameni:

"Mi bismo voleli da Nišlije imaju 10 akva parkova na raspolaganju, ali ako investitora nema onda treba naćI alternativu. Mi u URS-u smatramo da je za Lozni kalem alternativa industrijska zona, kako bi žiteleji ovog dela dobili nova radna mesta, a kupalište treba graditi na prostoru poznatom kao Ada Ženeva gde su takvi sadržaji i predvidjeni", kaže prvi čovek niškog URS-a i izvršni direktor Direkcije za izgradnju grada Niša Branislav Jovanović, javlja niška TV5.U maju je aktuelizovano pitanje raskida ugovora sa "Italnis" grupom jer do predvidjenog roka nisu uplaćena sredstva za komunalno opremanje ovog prostora Direkciji za izgradnju grada. Pošto sredstva nisu uplćena i u dodatnom roku, za Jovanovića je situacija jasna: "Što se Direkcije tiče ugovor je raskinut odavno. Verovatno će to učiniti i novi gradonačelnik Zoran Perišić, jer ugovorni rokovi nisu ispoštovani i svi zakonski uslovi za raskid su se stekli. Ne znam ko bi se igrao sa takvim činjenicama", dodaje Jovanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track