LOZNIČANI DOBILI PASARELU PREKO PRUGE: Bezbednost građana na prvom mestu
Foto: Kurir/T.Ilić

Kod železničke stanice

LOZNIČANI DOBILI PASARELU PREKO PRUGE: Bezbednost građana na prvom mestu

Srbija -

LOZNICA – Pasarele preko tri koloseka u blizini lozničke železničke stanice postavljene su juče i čim budu završeni preostali neophodni radovi ona će biti u upotrebi.

Podizanju čelične konstrukcije prisustvovao je i gradonačelnik Vidoje Petrović, koji je ocenio da će ubuduće meštani Lozničkog Polja, najvećeg lozničkog naselja sa oko deset i po hiljada ljudi, imati bezbedan način prelaska pruge Loznica-Šabac koja ih deli od centra grada.

foto: Kurir/T.Ilić

Prema njegovim rečima, pasarela je dugačka 25 metara, široka tri i nalazi se na visini od skoro sedam metara, vrednost radova, zajedno sa zaštitnom ogradom sa obe strane pruge, iznosi devet i po miliona dinara, a kompletno su finansirani iz gradske kase. Petrović očekuje da će pešaci vrlo brzo moći da koriste pasarelu pošto je složeniji deo posla završen, a ostale su uglavnom tehničke stvari, montaža zaštitne ograde, stepeništa, prijem objekta i davanje upotrebne dozvole.

- Ovo je lepa vest za sve, a naročito meštane Lozničkog Polja. Pasarela će pešacima značajno olakšati prelazak pruge što se do sada ovde, vrlo često, radilo na nebezbedan način. Na ovoj pruzi je posle trinaestogodišnjeg prekida pre dve godine ponovo obnovljen putnički saobraćaj i posle toga je povećana frekvencija prolazaka putničkih i teretnih vozova što povećava rizik na mestima gde nemamo uređene prelaze. Nama,’’Železnici Srbije’’ i Loznici, predstoji još puno posla, da mnoge prelaze gde se ukrštaju drumski i železnički saobraćaj rešimo na bezbedan način - kazao je gradonačelnik.

foto: Kurir/T.Ilić

Postavljanje pasarele teške četrnaest tona privuklo je pažnju građana, a pored odobravajućih čuli su se i oni drugi komentri. Tako jedan od meštana kaže da tri puta dnevno iz Lozničkog Polja ide do grada i da mu pasarela ne vredi jer ne može bicikl preneti preko nje i popeti se stepenicama na toliku visinu.

- Lepo je što je ovo urađeno, trebalo je odavno, ali mislim da pasarelu ne mogu koristiti majke koje guraju bebe u kolicima, biciklisti i stari ljudi jer će im biti mnogo visoko da se popnu stepenicama. Korisno je za decu i dobro što će imati mreže sa obe strane prelaza kao i zaštitnu ogradu sa obe strane pruge kako neki ne bi nastavili da preskaču koloseke – kaže on.

foto: Kurir/T.Ilić

Inače, montaža je izvedena tako da nije remetila železnički saobraćaj na pruzi Šabac-Loznica-Brasina koja ovuda prolazi i razdvaja Lozničko Polje od gradskog jezgra.

(Kurir.rs/T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track