VIRUS PREPLAŠIO I ISPRAZNIO VALJEVO: Vratio se iz inostranstva, slavio u firmi i RAŠIRIO KORONU!
Pust grad... Valjevo, Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Izolacija

VIRUS PREPLAŠIO I ISPRAZNIO VALJEVO: Vratio se iz inostranstva, slavio u firmi i RAŠIRIO KORONU!

Srbija -

Muke: Valjevac (42) posle povratka iz inostranstva slavio 20 godina od osnivanja firme, pa potom dobio temperaturu. Otac zaraženog kaže da je još dvoje-troje obolelo, a mnogi su u gradu u samoizolaciji

Valjevo je uznemireno jer je njihov sugrađanin (42) koji je zaražen koronavirusom to otkrio desetak dana pošto je pravio proslavu povodom 20 godina od osnivanja svoje firme, saznaje Kurir.

Grad je juče bio pust, a brojni stanovnici Valjeva su u samoizolaciji jer su bili na pomenutoj proslavi ili u kontaktu sa onima koje je tada ugostio zaraženi Valjevac.

On je smešten na Kliniku za infektivne bolesti u Beogradu i, kako za Kurir kaže njegov otac, dobro je.

Bio u Austriji i Grčkoj

- Sin je poslovno putovao u Austriju i Grčku, ima tome dvadesetak dana. A potom je u jednom restoranu pravio proslavu povodom 20 godina našeg preduzeća. Bilo je tu dosta ljudi, a i nekoliko njih iz inostranstva. Desetak dana posle proslave počela je temperatura. Nekoliko dana je bio kod kuće, mislio je da je obična prehlada. Ali, kako mu temperatura nije spadala, otišao je u Dom zdravlja i potom mu je otkrivena korona - ispričao je za Kurir otac zaraženog Valjevca.

On je dodao da su mu snaja i dvoje unučića, koji idu u osnovnu školu, dobro, da nisu zaraženi i da se nalaze u samoizolaciji.

Niko nije ni slutio

- Dosad je dvoje-troje ljudi odavde dobilo koronu, svi u oni na Infektivnoj u Beogradu. Dosta njih je u Valjevu u samoizolaciji. Šta da se radi, niko ništa nije znao, ni slutio. Daće bog da sve bude u redu. Moj sin je dobro, a i ostali oboleli. Samo je važno da su svi dobro i da budu dobro, bože zdravlja - ispričao je za Kurir otac Valjevca, i dodao da je i on dobro, da nema nikakve tegobe, da nije ni bio na toj proslavi, ali i da nije ovoga, kako kaže, ne bi izlazio iz kuće jer je star i „ne bi imao 150.000 dinara da plati kaznu“.

U izolaciji 28 dana

ČELNIK MEDVEĐE IŠAO U GRČKU

Zbog vikenda provedenog u Grčkoj predsednik opštine Medveđa Nebojša Arsić moraće da provede 28 dana u izolaciji. On je u Grčku putovao privatno proteklog vikenda sa sinom. Arsić je lekar internista i pojedini građani iznenađeni su što je tokom epidemije korone putovao u Grčku.

Užas u Nišu

Testirala se na koronu i dolazila na posao

UGROZILA 500 KOLEGA I NJIHOVIH PORODICA

Žena iz Bele Palanke nekoliko dana je išla na posao, iako je čekala rezultate testa na koronu, a pre dva dana joj je potvrđen virus! Time je ugrozila oko 500 radnika jedne fabrike u Nišu i njihove porodice, ali i brojne druge ljude, tim pre što je na posao išla autobusom.

Mediji prenose i da je oko 500 radnika fabrike pušteno u utorak ujutru kućama. Inače, još dvoje članova Simfonijskog orkestra u Nišu je zaraženo, te ih je četvoro ukupno. A dvoje pacijenata je iz bolnice pušteno na kućno lečenje.

Kurir.rs/ Jelena S. Spasić Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track