UŽIČANI POSLUŠALI DRŽAVU: Na ulicama manje ljudi, a bolnicama se javljaju volonteri, i studenti! SVI HOĆE DA POMOGNU
Foto: Kurir / Z. Š.

bravo! Solidarnost na delu!

UŽIČANI POSLUŠALI DRŽAVU: Na ulicama manje ljudi, a bolnicama se javljaju volonteri, i studenti! SVI HOĆE DA POMOGNU

Srbija -

Velika nevolja budi u ljudima najbolje. Užičani već postaju dobar primer. Iako u gradu do jutros nije bilo registrovanih zaraženih koronavirusom, na ulicama je jutros osetno manji broj ljudi, tokom jutra bilo je i starijih osoba koje su uglavnom žurile da završe neophodne poslove, kupovinu i da su povuku u izolaciju. Posle 10 sati na ulici nismo primetili osobe starije od 65 godina.

Manjih redova jutros je bilo i to povremeno, ispred apoteka, ali su se ljudi trudili da u redu održe minimalan razmak od barem dva metra.

foto: Kurir / Z. Š.

Užičkoj bolnici poslednjih dana javio se veliki broj volontera, studenata medicine, ali lekara, medicinskih sestara u penziji koji nude svoju pomoć i spremni su da se u slučaju potrebe odazovu pozivu i pomognu kolegama zaposlenim u bolnici i domovima zdravlja po gradovima regiona. Kardiološka ordinacija dr Vita Đorđevića takođe je bolnici ponudila pomoć.

foto: Kurir / Z. Š.

Crveni krst u Užicu već danima je u akciji. Volonteri ove organizacije, a ima ih više od 50-oro koji su obučeni, već dostavljaju namirnice i lekove osobama starijim od 65 godina.

- Naši volonteri takođe su počeli uz sve mere zaštite da korisnicima narodne kuhinje starijim od 65 godina dostavljaju tople obroke. Pomagaćemo i penzionerima u podizanju penzije. Svi naši sugrađani kojima je potrebna pomoć mogu se javiti na telefone 523 - 226 i 513 - 561 - kaže Dragomir Ćitić, sekretar CK Užice.

Z. Š.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track