NOVO RADNO VREME ZA LOKALE: Evo kako će se od sada raditi u Novom Sadu
Foto: Novi Sad

NAREDBE GRADSKOG ŠTABA

NOVO RADNO VREME ZA LOKALE: Evo kako će se od sada raditi u Novom Sadu

Srbija -

Na današnjem zasedanju Gradskog štaba Novog Sada za vanredne situacije, donete su nove naredbe.

Naređuje se privrednim subjektima koji obavljaju ugostiteljsku delatnost da u ugostiteljskim objektima za pružanje usluga ishrane i pića na teritoriji Grada Novog Sada, od 19. marta radno vreme organizuju u periodu od 08,00 do 19,00 sati.

Naređuje se privrednim subjektima koji obavljaju delatnost u trgovinskim formatima, zanatskim objektima i u objektima za priređivanje igara na sreću i zabavnih igara na teritoriji Grada Novog Sada da, od 19. marta, radno vreme organizuju u periodu od 06,00 do 19,00 sati.

U zatvorenim prostorijama objekata dozvoljeno je prisustvo najviše 50 osoba, kao i obaveza stalne primene mera zaštite i dezinfekcije prostora u objektima.

Javno okupljanje na otvorenom i zatvorenom prostoru ograničava se tako da distanca između lica mora biti najmanje dva metra, kao i da na površini od četiri kvadratna metra ne može biti više od jednog lica.

Vlasnici objekata su u obavezi da ispred objekta naznače ukupan broj lica koja mogu boraviti istovremeno unutar tog objekta.

Zadužuje se Gradska uprava za privredu i Gradska uprava za inspekcijske poslove, da vrše pojačani nadzor nad sprovođenjem mera ove naredbe.

S. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track