OPSADNO STANJE U GORNJEM MILANOVCU: Zabranjena okupljanja u parkovima, uhapšen pijani vozač za vreme policijskog časa
Foto: Dragana Udovičić

VOJSKA ČUVA BOLNICU

OPSADNO STANJE U GORNJEM MILANOVCU: Zabranjena okupljanja u parkovima, uhapšen pijani vozač za vreme policijskog časa

Srbija -

Štab za vanredne situacije Gornjeg Milanovca saopštio je da je od danas u tom gradu zabranjeno okupljanje u parkovima i na dečjim igralištima.

U Gornjem Milanovcu nema potvrđenih novih slučajeva zaraženih korona virusom, ali dve osobe imaju simptome te bolesti, od kojih je jedna smeštena u čačanskoj Opštoj bolnici, saopštio je danas Štab za vanredne situacije Gornjeg Milanovca. Rezultati testova tih osoba se očekuju.

U Gornjem Milanovcu je do sada potvrđeno da je jedno lice pre pet dana obolelelo od korona virusa, a u kućnoj izolaciji se nalaze 52 lica, od kojih su neka povratnici iz inostranstva, a neka su bila u kontaktu sa zaraženim osobama ili imaju simptome korona virusa.

Predsednik Opštine i komandant Štaba za vanredne situacije Dejan Kovačević saopštio je da je osam lica prekršilo zabrane kretanja, a jedno meru kućne izolacije i da će protiv njih biti podnete krivične prijave.

Policija je noćas uhapsila jednog čoveka koji je u vreme policijskog časa vozio automobil u alkoholisanom stanju i protiv njega će biti podneta krivična prijava.

Kovačević je dodao da je jednog muškarca zatečenog u nepoštovanju samoizolacije, policija pritvorila i protiv njega će biti podneta krivična prijava.

On je dodao da sedam osoba starijih od 65 godina nije poštovalo zabranu kretanja propisanu u terminima za tu starosnu grupu i da će protiv njih biti podnete krivične prijave.

Štab za vanredne situacije saopštio je da će evidentirati sve penzionere u Gornjem Milanovcu koji imaju manju penziju od 30.000 dinara i njima će, u saradnji sa preduzećem Metalac biti obezbedjeni najosnovniji paketi hrane i sredstava za ličnu higijenu, koji će im biti dostavljeni na kućne adrese.

Od danas, Opštu bolnicu u Gornjem Milanovcu čuvaće pripadnici Vojske Srbije iz milanovačkog garnizona, zbog, kako navode u Štabu, pojedinih nesavesnih gradjana koji u vreme zabrane žele da udju u bolnicu, "koja mora ostati netaknuta" dok traje epidemija.

(Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track