HEROJI NAŠEG DOBA: Više od 70 volontera Crvenog krsta pomaže najstarijim Kraljevčanima
Foto: T.S.

volonteri

HEROJI NAŠEG DOBA: Više od 70 volontera Crvenog krsta pomaže najstarijim Kraljevčanima

Srbija -

U Kraljevu više od 70 volontera Crvenog krsta trenutno pomaže najstarijim Kraljevčanima u nabavci hrane i neophodnih medikamenata, a svakodnevno raste kako broj volontera, tako i broj korisnika.

- Nije nam prvi put da pomažemo ugroženom stanovništvu. Bili smo ranije angažovani i za vreme poplava koje su u dva navrata zadesile naš grad. Smatramo da nam je to dužnost i rado smo se odazvali na poziv da pomognemo našim najstarijim sugrađanima koji ne mogu da izađu iz svojih domova, kažu u glas Mladen Vujić (22) i Anđelija Stanković (21), volonteri kraljevačkog Crvenog krsta, koje smo u subotu zatekli u ovoj humanoj misiji.

foto: T.S.

Sistem pomoći za starije od 65 godina koji nemaju nikoga ko bi mogao da im priskoči u pomoć u Kraljevu funkcioniše na taj način što Kraljevčani pozovu određene brojeve telefona, a potom nadležni, u zavisnosti od lokacije na kojoj stanuju volonteri, pošalju na teren one koji su njima najbliži.

- Mnogo mi znači njihova pomoć, jer ne znam kako bih sama sebi obezbedila hranu i lekove zato što ne smem da izlazim iz stana. Na mladima svet ostaje, a na ove mlade ljude koji sada brinu o meni omladina bi, sasvim sigurno, trebalo da se ugleda, kaže penzionerka Danica Marjanović (86) iz Kraljeva.

(Kurir.rs/J. S./Foto: J. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track