SAMO UZ POSEBNU DOZVOLU: Stariji pčelari ovako će moći do svojih pčelinjaka
Foto: S.U.

Savez pčelarskih organizacija Srbije

SAMO UZ POSEBNU DOZVOLU: Stariji pčelari ovako će moći do svojih pčelinjaka

Srbija -

Za 48 sati pčelari će dobijati odobrenje na mejl što će biti dovoljno za kretanje do pčelinjaka i nazad

BEOGRAD - Stariji pčelari će ipak pod strogim uslovima moći da u uslovima ograničenog kretanja stignu do svojih pčelinjaka nakon što je za to dobijena saglasnost Vlade i Ministarstva poljoprivrede, objavio je Savez pčelarskih organizacija Srbije (SPOS).

SPOS od pčelara traži krajnje ozbiljno i odgovorno ponašanje i ispunjavanje strogih uslova pri odlasku do pčelinjaka. Oni će, naime, moći to da urade isključivo automobilom bez ikakvog zaustavljanja usput, a ispunjavanje tih uslova garantovaće SPOS.

foto: T.Ilić

Dozvolu za ovakvo kretanje pčelari će dobijati u elektronskoj procedure a zahtevi u kojima će pored ličnih podataka sadržati i podatke o gazdinstvu, poslu na pčelinjaku i vremenu odlaska i povratka - se moraju slati 48 sati unapred.

Za 48 sati pčelari će dobijati odobrenje na mejl što će biti dovoljno za kretanje do pčelinjaka i nazad.

Procedura je besplatna i dostupna svima pa i pčelarima koji nisu organizovani, navodi SPOS, i apeluje na savest pčelara u njenom poštovanju. U slučaju neodgovornog ponašanja pčerala SPOS je zapredio iskljucenjem iz organizacije. Procedura je ista i za noćne radove u pčelinjacima a tada zbog opšte zabrane kretanja ona važi i za pčelare mlađe od 65 godina.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja